Năstase l-a criticat în `90 pe omul de astăzi al lui Trump. Episod amintit de fostul premier

Adrian Năstase l-a criticat în trecut pe Kenneth Blackwell, acum omul președintelui ales al SUA, Donald Trump. Blackwell este chiar șeful echipei de tranziție a lui Trump. 

”Stiam ca numele Kenneth Blackwell imi spune ceva. L-am vazut mentionat pentru echipa de tranzitie a lui Donald Trump si am reusit sa-mi amintesc de un episod petrecut in martie 1990, la Geneva” începe Adrian Năstase cea mai recentă postare de pe blogul său.

Iată ce și-a amintit:

”Fusesem desemnat, de Ministerul de externe, sef al delegatiei Romaniei la cea de-a 46-a sesiune a Comisiei ONU pentru Drepturile Omului. Am petrecut acolo, in primavara anului 1990, aproape doua luni. Atmosfera era destul de tensionata. Dupa incheierea Razboiului Rece se redesenau sferele de influenta. Incepuse sa se aplice, de catre marile puteri, `mecanismul diferentierii democratice`. M-am bucurat sa redescopar un discurs, pe care l-am pronuntat la Geneva, in 9 martie 1990, cu referire la un document circulat de Kenneth Blackwell, din partea delegatiei americane, cu referiri la fostele tari comuniste, inclusiv la Romania. Atitudinea din acel discurs, rostit in fata Comisiei ONU, a fost cea care m-a calauzit de-a lungul anilor petrecuti pe scena publica. Unii spun ca am platit pentru asta...”. 

Vezi pe blogul fostului premier declarația sa de atunci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel