Mureş: Consiliul Judeţean cumpără teren pentru extinderea Aeroportului 'Transilvania'

Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a aprobat, joi, includerea în bugetul judeţului a sumei de 837.000 de lei pentru achiziţionarea unui teren de 15.725 mp, deţinut de comuna Sânpaul, în vederea extinderii Aeroportului 'Transilvania' Târgu Mureş. 

Potrivit CJ Mureş, anul trecut a fost luată decizia ca extinderea Aeroportului 'Transilvania' să fie realizată la nord şi la sud de pista de aterizare/decolare, acest lucru presupunând şi achiziţia de noi suprafeţe de teren. 'Astfel, a fost identificat un teren în zona Aeroportului şi a Parcului Industrial Mureş, în suprafaţă de 15.725 mp, deţinut de comuna Sânpaul, valoarea de inventar a suprafeţei de teren fiind stabilită de către un expert evaluator la suma de 837.000 de lei.

Consilierii au aprobat ca suma să fie prevăzută în bugetul judeţului şi achitată comunei Sânpaul, după aprobarea transferului de proprietate, prin hotărâre a Consiliului Local Sânpaul', a precizat CJ Mureş, într-un comunicat de presă. Pe lângă dobândirea acestei suprafeţe de teren, pentru Aeroportul 'Transilvania' au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care vizează sistemul de iluminare a platformei de parcare avioane.

'În ceea ce priveşte investiţia privind sistemul de iluminare, aceasta vizează platforma de parcare avioane APRON2, pentru a creşte siguranţa în exploatare inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă. Investiţia are rolul şi de a contribui la îndeplinirea şi respectarea cerinţelor Regulamentului UE 139/2014. Totodată, balizarea platformei de parcare va contribui la creşterea traficului aerian de aviaţie generală, prin deservirea unui număr mai mare de avioane, inclusiv în condiţii de vreme nefavorabilă. Valoarea totală a investiţiei este de 3.933.360,46 lei, TVA inclus', a arătat CJ Mureş, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel