Urmărește emisiunea live


Mugur Isărescu, avertisment transmis după demisia Guvernului Ponta

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a atras atenția, joi, la o zi după ce Victor Ponta a demisionat din funcția de premier, că procesul de numire a unui nou Guvern accentuează incertitudinile legate de mixul de politici macroeconomice, mai ales că bugetul pe 2016 este încă neconfigurat.

Mugur Isărescu a precizat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de prezentare a deciziilor Consiliului de Administrație,că banca centrală și-a creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile, relatează Agerpres.

În context, guvernatorul BNR a mai spus că efectele acestui demers asupra economiei vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern și de deciziile pe care acesta le va adopta. "În prezent, situația macroeconomică pe care noi o monitorizăm și de care răspundem este stabilă, în general poziția economică a țării este bună și inclusiv prin deciziile de astăzi (joi — n.r.), reafirmăm prudența pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile", a explicat Isărescu.

Cu privire la posibilitatea ca viitorul premier să provină de la Banca Națională, Isărescu a spus: "Avem rezerve de cadre aici".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel