EXCLUSIV  Mugur Isărescu, replică pentru Alan Greenspan: Fed poate să-i spună BNR, tanti!

Mihai Ciobanu / 07 iul 2018 / 13:32 Salveaza PDF Comentarii
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

Adrian Vasilescu a povestit, la DC News, o întâmplare petrecută la începutul carierei de guvernator a lui Mugur Isărescu. 

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a povestit, într-un interviu acordat DC News, o întâmplare petrecută la începutul carierei de guvernator al Băncii Naţionale a României a lui Mugur Isărescu. 

"În 1990, când a venit de la Ambasada din Statele Unite unde era consilier economic, a fost chemat să preia Banca Naţională. Erau la acea vreme cele mai interesante conferinţe de presă care aveau loc în România cele ale tânărului guvernator. Avea 40 de ani.

Era foarte tânăr în anii 90, a participat la prima întâlnire la Basel şi i-a sărit în ochi lui Alan Greenspan, guvernatorul Băncii Centrale a SUA, cu tinereţea sa, pentru că toţi erau nişte guvernatori mai copţi. […] Când s-au aşezat la masă au fost faţă în faţă. Iar atunci Greenspan l-a întrebat „ce mai face tânăra dumitale bancă, tinere guvernator?”.

La care guvernatorul Isărescu i-a răspuns: „domnule preşedinte, eu sunt, într-adevăr, un foarte tânăr guvernator, dar să ştiţi că banca mea nu e chiar atât de tânără, este mai bătrână cu 33 de ani decât banca dumneavoastră, aşa că FED-ul ar putea să-i spună tanti. A râs Greenspan, au râs toţi din jur, dar de atunci au rămas prieteni”, a povestit Adrian Vasilescu.

Urmăreşte declaraţia lui Adrian Vasilescu, aici:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26