Moțiune cenzură Guvern. Barna, plan de acțiune

Scutaru Cristina / 20 noi 2018 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că o moţiune de cenzură este un 'element obligatoriu', iar în prezent se discută cu parlamentarii pentru susţinerea acesteia.

'Obiectivul moţiunii de cenzură este unul evident şi vom depune această moţiune. Discutăm acum cu parlamentarii, om la om. Am avut zilele trecute o întâlnire cu ceilalţi lideri ai partidelor din Opoziţie, nu avem încă data la care o vom depune, dar va fi cu siguranţă o moţiune de cenzură pentru că este un element obligatoriu de reacţie la ceea ce se întâmplă şi ceea ce furnizează acum PSD României', a spus Barna la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că este optimist în privinţa şanselor adoptării unei moţiuni de cenzură în Parlament, iar Opoziţia încearcă să genereze o majoritate a parlamentarilor care ar putea să o susţină.

'Discuţiile nu merg în mod spectaculos. Om la om, mulţi parlamentari PSD confirmă că aşa nu se mai poate continua, dar am văzut de fiecare dată că atunci când s-a ajuns la vot deschis, în plen, a fost bloc în jurul lui Liviu Dragnea şi din această perspectivă lucrurile sunt destul de complicate', a menţionat Barna.

Variantă de premier

Întrebat dacă există o variantă de premier în cazul în care moţiunea de cenzură ar trece, Barna a spus că deocamdată nu există aşa ceva. 'Aritmetica parlamentară şi eventuala majoritate care să susţină un Guvern după ce moţiunea trece presupun negocieri, de aceea, deocamdată, nu am înaintat o variantă de premier în discuţie. Încercăm să vedem care este viziunea celor care ar urma să susţină o astfel de moţiune de cenzură pentru a vedea dacă găsim o variantă, să spun comestibilă, pentru toată lumea', a afirmat Barna. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25