Moștenitorii lui Maradona se opun vânzării unui trofeu al tatălui lor în Franţa

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Avocații moștenitorilor fostului idol argentinian, Diego Maradona, au anunțat că vor bloca vânzarea unui trofeu "Balonul de Aur" obținut în 1986, care era programată să aibă loc în cadrul unei licitații la începutul lunii iunie în Franța. 

Potrivit celor cinci mostenitori, trofeul acordat celui mai valoros jucător de la Campionatul Mondial din 1986, găzduit de Mexic, și înmânat tatălui lor în noiembrie același an la celebrul cabaret parizian Lido, a fost sustras în timpul unui jaf la o bancă în octombrie 1989 la Napoli.

Abia acum câteva săptămâni, familia fotbalistului a aflat că trofeul va fi scos la licitație pe 6 iunie în cadrul unei vânzări planificate la Neuilly-sur-Seine, în apropierea Parisului.

"Familia are dreptul să recupereze acest trofeu, poporul argentinian are dreptul să recupereze acest Balon de Aur"

"Familia are dreptul să recupereze acest trofeu, poporul argentinian are dreptul să recupereze acest Balon de Aur", a spus un avocat al familiei în fața instanței.

"Să încerci, la 35 de ani de la un presupus furt, să revendici un bun pentru care nu ai depus plângere niciodată, este un demers oportunist pe care justiţia nu-l poate garanta", a răspuns avocatul organizatorilor licitaţiei, Arthur Gaulier.

Într-un comunicat, directorul casei de licitații Aguttes, Maximilien Aguttes, a reamintit că există o "legendă" care circulă despre trofeu. Maradona l-ar fi uitat la Lido în seara în care l-a primit. Anticarul a declarat că a achiziționat trofeul la o licitație în 2016, împreună cu un lot de alte trofee, majoritatea fără o valoare semnificativă. După ce l-a cumpărat, și-a dat seama că ar putea fi "Balonul de Aur" al celebrului fotbalist.

Decizia justiţiei în acest caz va fi pronunţată pe 30 mai.

Maradona, decedat în 2020, a primit această distincție după ce a jucat alături de Argentina și a câștigat Cupa Mondială din Mexic. În acea competiție, el a înscris cinci goluri, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Balonul de Aur al lui Maradona care a dispărut în mod misterios a fost găsit și urmează să fie vândut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel