Balonul de Aur al lui Maradona care a dispărut în mod misterios a fost găsit și urmează să fie vândut

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un trofeu câștigat de Diego Maradona pentru performanțele sale la Cupa Mondială din 1986 a reapărut după ce a dispărut timp de zeci de ani, iar acum va fi scos la licitație.

Diego Maradona a câștigat trofeul pentru performanțele de la Cupa Mondială din 1986, când a condus Argentina la victorie și a marcat celebrul său gol cu „mâna lui Dumnezeu” împotriva Angliei. În același meci, a marcat ceea ce FIFA a declarat ulterior cel mai mare gol din istoria Cupei Mondiale.

Maradona - care a murit în 2020 la vârsta de 60 de ani - a primit trofeul Balonul de Aur în cadrul unei ceremonii desfășurate la Paris în 1986 pentru că a fost cel mai bun jucător al turneului. Cu toate acestea, premiul a dispărut în mod misterios, iar locul în care se afla a fost necunoscut timp de decenii.

Acum, casa de licitații Aguttes a anunțat că acesta va fi scos la licitație luna viitoare la Paris, trofeul urmând să "ajungă la milioane de euro datorită unicității sale".

Cum a dispărut trofeul

Dispariția trofeului a dat naștere mai multor zvonuri cum că a fost pierdut în timpul unui joc de poker sau că a fost vândut pentru a plăti datorii, a declarat Aguttes. Alții au susținut că Maradona a păstrat trofeul într-un seif dintr-o bancă din Napoli, care a fost jefuit de gangsteri locali în 1989, când juca pentru Napoli în Italia. Potrivit unei povești spuse de un membru reformat al mafiei, trofeul ar fi fost topit în bucăți de aur.

Însă Aguttes a declarat că aceasta este o "teorie exagerată, având în vedere că trofeul a fost fabricat dintr-un aliaj de aur și cupru".

Casa de licitații a declarat că trofeul a reapărut în 2016 printre alte loturi care au fost achiziționate dintr-o colecție privată la o licitație din Paris.

"A fost investigat amănunțit și autentificat ca fiind trofeul Adidas Balonul de Aur al lui Diego Maradona", a precizat Aguttes.

Ofertanților li se va cere să facă un depozit de 150.000 de euro (129.000 de lire sterline) pentru a participa la licitația din 6 iunie, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel