Monica Macovei, despre decizia Senatului în cazul lui Dan Șova

Monica Macovei a criticat decizia Senatului în privința cererii DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova, pe contul de Facebook al asociației M10 apărând un mesaj în care lumea este îndemnată să iasă în stradă.

„Dincolo de dezbaterea privind constituționalitatea votului din Senat pentru arestarea lui Șova rămâne o întrebare: pe cine a apărat astăzi Senatul? Pe Șova sau și pe Ponta?", se întreabă Monica Macovei într-o postare pe blogul său.

Ea arată că în regulamentul Senatului a fost păstrată mențiunea că o solicitare a procurorilor privind reținerea și arestarea preventivă a unui senator se adoptă „cu votul secret al majorităţii membrilor Senatului (adică se numără și cei absenți)", în timp ce în Regulamentul Camerei Deputaților decizia se ia cu votul majorității parlamentarilor prezenți.

În opinia sa, „lipsa de consecvență a Senatului în privința cererilor DNA de ridicare a imunității unor senatori nu face decât să întărească opinia potrivit căreia nu există voință politică de a lupta cu corupția, ci doar interese de partid și calcule politicianiste. Șova și Vosganian scapă de anchete și de justiție pentru că așa vor colegii lor. Ce vor oamenii nu contează pentru ei".

 

Dincolo de dezbaterea privind constituționalitatea votului din Senat pentru arestarea lui Șova rămâne o întrebare: pe...

Posted by Monica Luisa Macovei on Wednesday, March 25, 2015

La o oră după ce Monica Macovei a postat mesajul de mai sus, pe contul de Facebook al asociației M10 a apărut următorul mesaj: E timpul să ieșim în stradă! Nu există voință politică de a lupta cu corupția, ci doar interese de partid și calcule politicianiste. Șova și Vosganian scapă de anchete și de justiție pentru că așa vor colegii lor. Ce vor oamenii nu contează pentru ei. Ce spune legea nu contează pentru ei. E timpul să ieșim în stradă! La ora 18.00 ne plimbăm pe la Universitate.

 

E timpul să ieșim în stradă!Nu există voință politică de a lupta cu corupția, ci doar interese de partid și calcule...

Posted by Asociația M10 on Wednesday, March 25, 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel