Modernizare la UPU a Spitalului Județean Galați

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi va beneficia de investiţii de peste 6,5 milioane lei prin lansarea unui proiect finanţat din fonduri europene, care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea acesteia, a declarat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, bugetul total al proiectului "Extindere, modernizare şi dotare a UPU, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Galaţi", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, este de 6.614.695,28 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este în valoare de 6.482.401,36 lei, iar cofinanţarea eligibilă asigurată de CJ Galaţi este de 132.293,92 lei. Din bugetul total, aproximativ 2,3 milioane lei vor fi cheltuiţi pentru dotarea cu aparatură medicală.

Conform proiectului, UPU va fi extinsă pe orizontală, urmând să se dubleze ca suprafaţă. De asemenea, UPU va fi complet modernizată şi va avea aparate de ultimă generaţie, printre care un computer tomograf, un incubator pentru nou născuţi, un aparat de radiologie mobil şi un electrocardiograf cu 12 canale.

"Prin implementarea proiectului, suprafaţa UPU va creşte de la 687 metri pătraţi, cât are în prezent, la 1.287 metri pătraţi, iar extinderea va permite ca la rampă să intre două ambulanţe şi nu una, ca acum. Dotarea cu aparate medicale performante vor duce şi la reducerea timpului de aşteptare pentru intervenţia în cazul urgenţelor medicale în condiţiile în gradul de adresabilitate către UPU a crescut de la 50.000 de persoane în 2018 la 80.000, anul acesta. De asemenea, prin extindere şi modernizare vom fi nevoiţi să suplimentăm şi numărul personalului medical, care la ora actuală este insuficient", a declarat Fotea.

Proiectul ar trebui să fie finalizat în luna august 2021, dar preşedintele CJ Galaţi crede că acesta va fi gata cu un an mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel