Moarte jurnalist saudit. Erdogan, înregistrări ucidere

Descriere foto:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat sâmbătă existenţă unor înregistrări despre uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, petrecută pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, înregistrări pe care Ankara le-a transmis şi altor guverne, inclusiv celor de la Riad, Washington, Londra, Berlin şi Paris, informează AFP.

''Am dat aceste înregistrări, le-am dat Arabiei Saudite, le-am dat Washingtonului, germanilor, francezilor, englezilor'', a spus şeful statului turc în timpul unei conferinţe de presă televizate pe care a susţinut-o înainte să plece spre Paris, unde va participa la ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial.

Erdogan a precizat în continuare că înregistrările au fost ascultate, dar nu a fost transmis altor guverne niciun document scris.

Tot sâmbătă, cotidianul turc Sabah a scris că asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi s-au debarasat de corpul său aruncându-l în canalizare după ce l-au dizolvat în acid. Analiza unor prelevări efectuate în sistemul de canalizare al reşedinţei consulului saudit din Istanbul a permis detectarea unor urme de acid, scrie această publicaţie, fără să citeze surse.

După ce mai întâi au negat în mod ferm asasinatul jurnalistului care avea o atitudine foarte critică faţă de autorităţile saudite, acestea au afirmat în cele din urmă că el a fost ucis în cursul unei operaţiuni ''neautorizate'' de către Riad.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24