Moțiune de cenzură pentru demiterea președintelui

Cele trei partide de opoziție din Coreea de Sud au înaintat sâmbătă în Parlament o moțiune pentru destituirea președintelui Park Geun-hye. Ea se află în centrul unui scandal de corupție. Park Geun-hye ar putea deveni prima deținătoare a acestei funcții care își încheie prematur mandatul în urma unui scandal.

Moțiunea a fost semnată de 171 dintre cei 300 de membri ai Legislativului de la Seul. În textul documentului se arată că președintele Park a încălcat legea și a comis abuz de putere.

"Prin urmare, propunem începerea procedurilor de destituire pentru a proteja Constituția și pentru a restaura ordinea constituțională", au notat semnatarii moțiunii. Potrivit documentului, "dorința poporului este ca președintele să părăsească funcția, iar asta a reieșit clar din marșurile și protestele la care au luat parte numeroși cetățeni din generații diferite, cu ideologii și origini diferite".

Votul privind destituirea președintelui ar urma să aibă loc în data de 9 decembrie, au spus reprezentanții partidelor de opoziție. Procedura prevede că înainte să intre în dezbaterea plenului orice document trebuie evaluat, în prealabil, de secretariatul acestui for.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată, cele trei partide semnatare au nevoie și de votul a 28 de membri ai formațiunii lui Park. Abia atunci ar deține majoritatea de două treimi necesară pentru o destitui.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel