Urmărește emisiunea live


Miuţescu: Nu mă simt vinovat. Pentru prestigiul Parlamentului, votaţi 'pentru' / Update Camera Deputaților a aprobat cererea DNA

Miuţescu: Nu mă simt vinovat. Pentru prestigiul Parlamentului, votaţi 'pentru' / Foto Facebook Adrian Miuțescu
Miuţescu: Nu mă simt vinovat. Pentru prestigiul Parlamentului, votaţi 'pentru' / Foto Facebook Adrian Miuțescu

Deputatul Adrian Miuţescu a susţinut, luni, că este nevinovat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc şi pentru care procurorii cer încuviinţarea efectuării unei percheziţii informatice, dar a precizat că, pentru prestigiul Parlamentului, colegii săi ar trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii sale.

Update

Camera Deputaților a aprobat, luni, cererea DNA pentru încuviințarea de percheziții informatice în cazul fostului președinte al PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu. În favoare au votat 227 parlamentari.

Știrea inițială

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează, luni, raportul Comisiei juridice privind cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a efectuării percheziţiei informatice în cazul lui Adrian Miuţescu.

'Nu mă simt vinovat în niciun fel'

'Sunt aici pentru că nu vreau să fiu pus în situaţia ca în alte cazuri să se spună că m-am ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a opri, să zicem, o cercetare sau o solicitare a Parchetului General. Din acest punct de vedere, nu am venit aici ca să spun să votaţi împotrivă. Am venit în schimb să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referatul respectiv nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit nici influenţa, nici autoritatea pentru a obţine foloase pentru mine sau pentru alte persoane.', a spus Miuțescu.

'În acelaşi timp, pot să spun că toate aceste lucruri se bazează pe nişte discuţii purtate, am constatat acum când am văzut acest referat că mi s-au ascultat telefoanele din aprilie 2021 şi că aceste discuţii, care sunt nişte discuţii colegiale, politice, nu fac altceva decât să ne pună de multe ori pe toţi în situaţia de a purta aceste discuţii şi a fi într-o ipostază de acest gen', a declarat Miuţescu.

Miuțescu a spus că, pentru a păstra 'prestigiul Parlamentului', deputaţii ar trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii sale

'În momentul în care mi s-a luat acest telefon eu l-am predat, pentru că am considerat că nu am nimic de ascuns, deşi la momentul respectiv puteam să mă ascund în spatele faptului că nu mi se putea face o percheziţie corporală. Am predat acest telefon deşi puteam să spun că nu îl predau, pentru că eu am considerat că nu am nimic de ascuns. (...) Acum două săptămâni mi-am dat demisia din PNL pentru că toate aceste lucruri nu am considerat că este bine să afecteze partidul. Sper ca Justiţia să îşi facă într-adevăr treaba, în aşa fel încât să fie o Justiţie corectă în tot ceea ce se întâmplă şi în tot ceea ce va urma', a menţionat deputatul.

Comunicatul DNA

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 932/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2021, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000).

Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PICCJ referatul și dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin 1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice.

Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Miuțescu și-a dat demisia din PNL

Pe 23 noiembrie a.c., Adrian Miuțescu a anunțat că și-a dat demisia din PNL.

"Mi-am dat astăzi demisia din Partidul Național Liberal, alături de Ludovic Orban și ceilalți parlamentari liberali dezafiliați. Am luat această decizie cu mare greutate, după 31 de ani în care am fost membru PNL. În acest timp, am participat la toate campaniile electorale, la toate congresele partidului și evenimentele importante din PNL. Dar ce s-a întâmplat în ultimul timp în Partidul Național Liberal a depășit orice limită.", a spus atunci, printre altele, Adrian Miuțescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel