Misiune mai puțin obișnuită la RAR. Ce a făcut un șofer după ce vehiculul său a picat inspecția - Galerie foto

Inspectorii de la RAR Tulcea au avut parte de o misiune mai puțin obișnuită.

Inspectorii de la RAR Tulcea au avut parte de o misiune mai puțin obișnuită, după ce șoferul unei autoutilitare căruia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare în trafic a încercat să își primească din nou documentul, făcând o ultimă încercare, în speranța că îi va convinge pe inpectori că mașina funcționează corespunzător. Ghinion însă, inspectorii RAR au observat mai multe probleme la vehicul, cum ar fi existența unor componente confecționate artizanal, lipsa amortizoarelor spate, porțiuni ale șasiului străpunse de rugină sau funcționarea neconformă a sistemului de direcție.

"Misiune mai puțin obișnuită pentru colegii de la RAR Tulcea, după ce o autoutilitară a fost adusă la reprezentanță pentru redobândirea certificatului de înmatriculare reținut în trafic. Cum nu se putea lua în calcul readmiterea în circulație a autovehiculului, proprietarul a mai făcut o ultimă încercare de a-i convinge pe colegii noștri că mașina funcționează corespunzător. Rezultatul tentativei de a bascula bena poate fi observat în fotografii, iar totul s-a transformat într-o acțiune comună pentru readucerea componentei într-o poziție de siguranță.

RAR: Lista de deficiențe constatate

Din lista de deficiențe constatate putem menționa existența unor componente confecționate artizanal, lipsa amortizoarelor spate, porțiuni ale șasiului străpunse de rugină sau funcționarea neconformă a sistemului de direcție.

Dincolo de aparențele care pot părea amuzante, vă asigurăm că astfel de autovehicule nu primesc dreptul de a redobândi certificatul de înmatriculare.

P.S. Apărătorile de noroi păreau noi…", se arată într-o postare a Registrului Auto Român pe pagina de Facebook.

Maşina despre care inspectorii RAR spun că poate fi condusă doar cu instruire temeinică. Are peste 100 de ani

Acum ceva tmp, o maşină veche de peste 100 de ani a ajuns la RAR. 

"Când colegii de la RAR Iași ne-au spus că au fost martorii unei întoarceri în timp, n-am stiut cum să reacționăm. Totuși, aveau dreptate, iar ocazia de a putea vedea o mașină veche de peste 100 de ani și de a-i auzi sunetul motorului este o onoare pe care puțini o au.

În imagini este un Ford T, fabricat în anul 1914, asa cum reiese și din documente. Da, ați citit bine, 1914! Daca vă întrebați cum ar fi să conduceți această mașină, trebuie sa știți că este necesar un instructaj temeinic înainte: pedala din stânga este schimbător de viteze, cea din mijloc este pentru mersul inapoi, cea din dreapta este frâna de serviciu, iar accelerația este o manetă în dreapta volanului.

Farurile funcționează cu acetilenă (există un generator de acetilenă), iar felinarele (pozițiile față-spate) sunt alimentate cu gaz lampant. Se estimează că în toată lumea ar mai putea fi aproximativ 200-250 de astfel de autovehicule produse în anul 1914. Performanțe și dotări? Motor de de 2.900 cmc, 4 cilindri, 20 CP, răcire cu apă, viteză de până la 64 km/h, roți cu spițe din lemn, scânteie provenită de la magnetou și...o contribuție imensă la dezvoltarea Zeului Automobil.

P.S. Nu știm dacă are kilometri reali, pentru că nu era dotată cu odometru", au scris cei de la RAR pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel