Mircea Titus Dobre, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Turismului: ANT va dispărea

Mircea Titus Dobre, propus pentru funcția de ministru al Turismului, a primit, miercuri dimineața, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, cu 38 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă și o abținere.

"Autoritatea Națională pentru Turism se va desființa și se va înființa Ministerul Turismului. Vor intra în Ministerul Turismului, vor fi preluați....În momentul în care se va lua ființă Ministerul Turismului, atunci doamna Anca Nedea nu va mai fi secretar de stat, pentru că dânsa e președintele Autorității Naționale pentru Turism", a precizat ministrului desemnat al Turismului, Mircea Titus Dobre, după primirea avizului favorabil.

El a afirmat, totodată, că în al doilea trimestru din 2017 va fi rezolvată și problema Legii turismului.

"În al doilea trimestru din anul 2017 eu zic că rezolvăm problema Legii turismului. În a doua jumătate a anului...În al doilea trimestru să o închidem, inclusiv să între în vigoare", a spus Dobre despre unul dintre cele mai așteptate și dezbătute acte normative cerute de întreaga industrie de profil, scrie Agerpres.

[citeste si]

Acesta a remarcat că turismul ecumenic trebuie valorificat mai mult, ținând cont de potențialul existent.

El a precizat că, în ce privește voucherele de vacanță pentru bugetari, acestea vor putea deveni viabile din acest an, "pentru că dorim să facem această măsură, să o luăm în prima jumătate a anului 2017".

În ceea ce privește parteneriatul public-privat, Dobre a menționat că se referă strict la activitatea de târguri.

"Putem să discutam despre un parteneriat public privat, dar aici mă gândesc strict la activitatea de târguri, deci nu mă refer în general, mă refer strict la partea de târguri, la rezolvarea acelor standuri, care știți că întotdeauna au provocat diferite probleme de finanțare, de organizare și eu cred că trebuie să discutăm despre acest parteneriat, este cel mai corect", a precizat Titus Dobre.

În ceea ce privește bugetul alocat nou-înființatului minister, Dobre a precizat că își dorește un buget cât mai mare, dar încă nu poate discuta acest aspect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel