MIRCEA DIACONU - SIEGFRIED MUREȘAN. Replica actorului, după acuzațiile eurodeputatului PMP

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Eurodeputatul Mircea Diaconu susține că nu își arogă meritele pentru proiectul privind sprijinirea șomerilor din Câmpia Turzii, dar subliniază că e nevoie de eforturi colective pentru a bifa un succes în Parlamentul European. Reacția actorului vine după ce eurodeputatul PMP Siegfried Mureșan l-a acuzat că se "laudă" cu un proiect care nu îi aparține.

Mircea Diaconu a explicat pentru DC News că s-a produs o neînțelegere din cauza unui titlu de articol. În respectivul material, eurodeputatul vorbea despre raportul privind ajutorarea muncitorilor disponibilizați la Combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii prin alocarea a 3,57 milioane de euro.

"Titlu aparține unui ziarist, nu era al meu. Titlul face ce face. În interiorul articolului zic și eu câteva vorbe care sunt corecte și sunt ale mele", a arătat Diaconu, care respinge acuzațiile lui Mureșan despre însușirea unui proiect care nu-i aparține.

Siegfried Mureșan: Mircea Diaconu se laudă cu proiectul meu. E o pacoste

"În niciun caz nu este așa. Ceea ce m-a interesat pe mine este că nu am putut să rămân să votez, astăzi era votul. Asta era, nimic altceva. Pentru că trebuie să vin la procese. Și eu am semnat, și eu am sprijinit... problema era votul în plen. Și la votul în plen n-am putut să vin, asta era tema mea", a declarat Mircea Diaconu.

Europarlamentarul independent acuză că există jurnaliști rău-intenționați la Bruxelles care au rămas instalați în capitala Uniunii Europene "de pe vremea lui Ceaușescu".

"Ei așa fac și așa vor face la nesfârșit. Ei, în sensul că sunt mai mulți. Sunt vreo doi ziariști pe la niște publicații europene, uitați acolo de pe vremea lui Ceaușescu, și care se adaptează. Sunt tot ăia care au făcut zgomotul de fond și atunci cu 'lovitura de stat' mult discutată", a spus Diaconu.

Diaconu: M-au întrebat colegii de ce se lucrează așa în România

Mircea Diaconu a insistat că nu a declarat niciodată că el a inițiat proiectul pentru sprijinirea șomerilor din Câmpia Turzii, ci doar a depus eforturi pentru adoptarea lui.

"Nu-mi arog meritele, de niciun fel. Însă într-un parlament nu e niciodată meritul unuia singur. Întotdeauna mai multă lume trebuie să împingă la aceeași căruță ca ea să se miște.  Nu mă laud, l-am votat și eu, sprijinind această chestiune. Evident că nu este meritul meu și nu al altuia neapărat, ci al multora, ca să poată să iasă o treabă bună", a mai spus Diaconu.

"Mai e ceva important. Grupurile parlamentare contează foarte mult și în grupul meu, la ALDE, s-a discutat lucrul ăsta. Oamenii au pus întrebări pentru că s-a întârziat foarte mult, proiectul a fost foarte vechi, făcut de multă vreme, n-au fost hârtiile în regulă, a durat foarte mult. Aveau întrebări: de ce Dumnezeu se lucrează așa la voi în România? În sensul ăsta am discutat și am explicat", a conchis actorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel