Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Minunăția din România unde NU puteți intra mai târziu de ora 11.00. Când merg acolo și văd că e închis, oamenii fac mare scandal / FOTO

Aici nu aveți ce vedea dacă veniți după ora 11.00.

La sanctuarul de la Zărneşti găsiți peste 100 de urși salvați de la o viață de coșmar, plină de abuzuri. Au trăit ani întregi în cuști minuscule, prizonieri între gratii ruginite și cu ciment sub tălpi, în loc iarbă.

2. -imagine fara descriere- (urs_25417400.jpeg)

Până să ajungă la sanctuarul de la Zărneşti, unii nici nu știau cum e să se cațere într-un copac, să se ascundă de soare în zilele caniculare, sau să se bucure de o apă suficient de adâncă pentru o bălăceală. Foarte mulți erau ținuți în cuști pe terasele restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor, lângă cabane sau benzinării, ca atracție turistică. Au existat și cazuri de “dragoste nemăsurată” a unora care, în loc să îi lase să trăiască în mediul lor natural, au preferat să îi țină după gratii. Sanctuarul de urși de la Zărnești dispune de 69 de hectare de pădure de stejar.

3. -imagine fara descriere- (ursi-2_17798100.jpeg)

Acum, la sanctuarul de la Zărnești, se bucură de libertate. Am fost acolo și trebuie să știți un lucru important: programul de vizită este doar până la ora 11.00! Mulți ajung sanctuarul de la Zărnești și fac scandal când văd că nu li se permite accesul după ce au bătut atâta drum. Există și un raționament pentru acest program scurt, aspect care ar trebui înțeles de oamenii care iubesc urșii.

”De ce închidem atât de repede? În primul rând, încercăm să lăsăm urșii să se liniștească. În al doilea rând, urșii mănâncă până în ora 11.00, apoi pleacă în pădure. Plătiți biletul și nu mai vedeți urși. Sunt sigur că multora nu le-ar conveni să intre și să nu vadă urșii. Sperăm să înțelegeți aceste motive. Sunt mulți oameni care vin aici după ora închiderii. Pe drumul către noi, am pus un panou cu programul de acces. Anul trecut era mai micuț. Ne-am gândit că poate oamenii nu-l văd. L-am făcut de trei ori mai mare, dar se pare că unii nu-l văd nici pe acela. Și ajung aici, văd că este închis și nu vreți să știți ce este la gura unora”, a spus ghidul de la sanctuarul de la Zărnești.

VEZI ȘI: Ce TREBUIE să faci când te întâlnești cu ursul pe șoselele din România. DOUĂ greșeli FATALE. E foarte greu de rezistat tentației, dar...

4. -imagine fara descriere- (ursi-3_63532300.jpeg)

Prețul biletului este 65 lei. Unii ar putea spune că este scump, dar gândiți-vă că urșii au nevoie de mâncare. În total, pe zi, mănâncă puțin peste două tone. În afară de acest lucru, au nevoie de îngrijire. Și, în plus, fiind pandemie, numărul vizitatorilor s-a redus dramatic, motiv pentru care orice ajutor este binevenit pentru acești urși de care omul modern și-a bătut joc.

Cheltuielile pentru urși și întreținerea rezervației depășesc 70.000 de euro/lună

Puteți și dumneavoastră să ajutați la întreținerea blănoșilor din cel mai mare sanctuar din lume dedicat urșilor bruni. E foarte simplu să deveniți părinte virtual!

5. -imagine fara descriere- (ursi-4_59220500.jpeg)

Puteți alege ursul pe care îl iubiți cel mai mult, varianta de adopție preferată și trimiteți un mesaj pe adresa de mail [email protected] cu următoarele date:

– Numele ursului

– Numele persoanei/firmei care vreți să fie trecută pe certificatul de adopție

– Data care vreți să fie trecută pe certificatul de adopție

Indiferent de tipul adopției, la finalizarea donației pentru un an primiți, online, un certificat de adopție.

Și dacă aveți drum, treceți pe la sanctuarul de la Zărneşti! Veți afla niște povești care vă vor face pielea de găină și vă vor arăta, dacă mai era cazul, cât de cruzi pot fi oamenii, dar și cât de norocoși sunt urșii care au fost salvați. Dar nu uitați: încercați să ajungeți cât mai dimineață, de preferat la ora 09.00, pentru a vedea urșii, înainte ca aceștia să se retragă spre pădure.

6. -imagine fara descriere- (ursi_52709900.jpeg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel