EXCLUSIV  Ce TREBUIE să faci când te întâlnești cu ursul pe șoselele din România. DOUĂ greșeli FATALE. E foarte greu de rezistat tentației, dar...

Foto cu rol ilustrativ
Foto cu rol ilustrativ

De câte ori nu ați fost la munte și, până să ajungeți acolo, pe șosea, v-ați întâlnit cu urșii? 

Și știu că primul instinct este să le aruncați ceva de mâncare sau să faceți un selfie cu ei. Dar aceste lucruri pot fi fatale! Am fost la Sanctuarul de Urşi Liberty de la Zărneşti, un loc fabulos, unde unul dintre ghizi a făcut un apel pentru oamenii care se întâlnesc cu ursul pe șosea.

”Urșii sunt foarte imprevizibili și foarte rapizi. În general, dacă te apropii mult de ei, este suficient să faci o mișcare bruscă și mai departe vă imaginați... Sunt mulți turiști care vor să-și facă selfie cu ursul. În momentul în care întorci spatele unui animal sălbatic, te va ataca. Consideră că ești vulnerabil. Te poate apuca de fund, de picior, îți dă drumul în cele mai multe cazuri. Dar ursul respectiv este condamnat. În acest caz, pădurarii au două opțiuni, ori să-i reloce în pădure, ori să-i împuște. De cele mai multe ori, nu-i mai relocă, ci îi împușcă direct”, a spus ghidul de la Sanctuarul de Urşi Liberty de la Zărneşti.

Fac un apel: nu mai hrăniți urșii, indiferent unde îi vedeți! Noi îi dăm un biscuit, o bucată de pâine, o ciocolată sau ce-i mai dăm noi... dar ursul va sfârși tragic într-o zi! Adică va sfârși împușcat. Haideți să nu-i mai hrănim! Să-i lăsăm în pace! Știu că este foarte greu de rezistat tentației... Bun... opriți, faceți o poză, două... dar nu le dați deloc de mâncare! Ei vor sta, vor vedea că nu primesc și vor pleca în pădure. Gândiți-vă că, la o adică, urșii vor trece și strada mai devreme sau mai târziu. Noaptea nu ai cum să-i vezi...”, a mai spus ghidul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel