Ministrul Tudorel Toader îl dă pe Augustin Lazăr pe mâna Inspecției Judiciare

Ministrul Tudorel Toader îl dă pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, pe mâna Inspecției Judiciare pentru că acesta refuză să pună la dispoziția Parlamentului documentele privitoare la ancheta alegerilor prezidențiale din 2009.

Tudorel Toader a spus că miercuri va avea discuții cu liderii de sindicat din penitenciare și, după aceea, va vorbi cu Augustin Lazăr.

"Am convingerea că procurul general își cunoaște atribuțiunile de serviciu și nu cred că este cazul ca domnia sa să întrebe CSM-ul dacă trebuie sau nu trebuie să dea aceste respectivele documente la Parlament. Acesta este motivul pentru care mă voi întâlni cu liderii de sindicat de la penitenciare, după care voi vorbi cu dânsul, voi vedea ce răspunsuri dă și apoi voi sesiza Inspecția Judiciară", a zis ministrul Justiției.

"Nu cred că procurorul general trebuie să întrebe CSM-ul, un organism colectiv care apără independența justiției, participă la funcționarea sistemului judiciar. Nu cred că trebuie să întrebe CSM-ul ce să facă și ce să nu facă într-o anumită cauză", a declarat Tudorel Toader.

Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a trimis Ministerului Justiției o scrisoare în cere îi cere ministrului Tudorel Toader să sesizeze Inspecția Judiciară în legătură cu "atitudinea" procurorului general, Augustin Lazăr, față de lucrările comisiei și să facă o evaluare a modului în care el și-a îndeplinit atribuțiile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel