Urmărește emisiunea live


Ministrul de Externe a promovat candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a participat vineri la o reuniune în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, pe tema Impactul operaţiunilor de menţinere a păcii asupra consolidării şi permanentizării păcii.

Aceasta a fost organizată de Indonezia şi Costa de Fildeş, în marja căreia a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi permanenţi la ONU, în cadrul cărora a promovat candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al organizaţiei. Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Afacerilor Externe a avut întâlniri cu o serie de Reprezentanţi Permanenţi la ONU a unor state membre a grupului Uniunii Africane - Ghana, Tanzania, Coasta de Fildeş, Benin, Tunisia, Etiopia şi Maroc, precum şi cu prim-ministrul din Saint Vincent şi Grenadine, Ralph Gonsalves, şi cu Reprezentantul Permanent la ONU al Indiei, în cadrul cărora a promovat candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU (2020-2021).

La reuniunea în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, şeful diplomaţiei române a subliniat contribuţia constantă a României în procesele de menţinere şi de consolidare a păcii, prin deţinerea funcţiei de Preşedinte a Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC) în 2018 şi exercitarea mandatului de Vicepreşedinte PBC în 2019.

De asemenea, el a menţionat că, din 1991, România a contribuit cu peste 12.500 de militari, poliţişti, jandarmi şi ofiţeri de pază şi protecţie, care au servit sub drapelul ONU în 25 de misiuni de menţinere a păcii din întreaga lume. Totodată, a exprimat susţinerea României faţă de iniţiativa Secretarului General ONU intitulată 'Acţiunea pentru menţinerea păcii'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel