Milos Zeman: Politica Angelei Merkel față de migranți, "lipsită de sens"

Președintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigranți, a criticat virulent duminică politica mâinii întinse refugiaților, promovată de cancelarul german Angela Merkel, calificând-o drept "lipsită de sens", relatează AFP.

Angela Merkel și-a apărat chiar joi politica în domeniul migrației, după două atacuri comise în țara sa de către refugiați, reafirmându-și lozinca "Putem face acest lucru", lansată la sfârșitul verii 2015, anul în care Germania a primit mai mult de un milion de refugiați.

"Există o tendință în rândul politicienilor să persevereze în declarațiile lor chiar dacă faptele probează contrariul opiniilor lor", a declarat Zeman, într-un interviu difuzat în direct de site-ul internet al tabloidului Blesk (www.blesk.cz), scri Agerpres.

"Cancelarul, cred, trebuie să-și schimbe opinia. Ea ar trebui să recunoască faptul că 'Wilkommenskultur' (cultura lui bine ai venit) s-a dovedit lipsită de sens și că Germania nu este în măsură să absoarbă un număr atât de mare de refugiați, mai ales în cazul în care există jihadiști printre ei", a afirmat șeful statului ceh.

Citește și: Dialog suprarealist lângă trupul preotului asasinat în Franța: Ți-e frică să mori?

"Soluția constă în deportările celor care nu au obținut azil", a insistat președintele Zeman, pronunțându-se de asemenea pentru deportarea "imamilor fanatici care seamănă ura în moschei".

Președintele ceh a pledat totodată pentru o liberalizare a portului de armă și instituirea unei "protecții active la frontierele" Republicii Cehe.

"Granița poate fi protejată de către armată, poliție și o supraveghere electronică. În caz de necesitate, deci, în cazul unui mare val de migranți, nu m-aș opune ridicării unui gard la frontieră", a declarat Zeman, care calificase în trecut actualul val de migrație drept o "invazie organizată".

Citește și: Când va fi primul atentat ISIS în România

În același interviu, Milos Zeman a declarat că 15.000 de terorișit islamiști s-ar afla în prezent în Europa, pledând împotriva migrației ilegale, după cum relatează canalul de știri rusesc Vesti. Cehia va aloca 4, 4 milioane de dolari doar pentru securizarea obiectivelor principale din Praga, precum gara feroviară și metroul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel