Mihai Voicu, despre Roșia Montană: Argumentele economice sunt importante

"Oricine poate prezenta în mod logic şi cu calm un argument poate fi invitată" la dezbaterile parlamentare privind proiectul Roşia Montană, a declarat, luni, la RFI, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, acesta susținând  că așteaptă argumentațiile specialiștilor, în special cele economice, care sunt cele mai importante. 

"Eu aştept dezbaterea proiectului, aştept argumentaţia unor specialişti, aştept mai ales argumente economice, pentru că mi se par importante, dacă nu cumva cele mai importante. Nu avem cum să nu ne uităm la un număr de locuri de muncă, nu avem cum să nu ne uităm la veniturile pe care statul le poate obţine nu doar din redevenţe, ci şi din TVA, impozite pe profit, pe dividende, pe salarii şi aşa mai departe. Sunt deschis să ascult orice fel de argumentaţie, pentru că vă mărturisesc că nu mi-am formulat o opinie. Nu am suficiente informaţii şi de aceea aştept cu interes dezbaterea parlamentară".

Există posibilitatea ca ONG-urile să fie invitate la dezbaterile din comisii

Întrebat dacă reprezentanţii societăţii civile ar putea fi invitaţi la dezbaterile parlamentare privind Roşia Montană, Mihai Voicu a răspuns: "Există posibilitatea, sigur, nu în plen, dar există posibilitatea ca membrii comisiilor permanente de specialitate care vor fi chemate să-şi dea avizul prealabil asupra proiectului să invite la dezbateri orice persoană. Orice persoană poate fi invitată la dezbaterea comisiilor. De aceea, oricine poate prezenta în mod logic şi cu calm un argument poate fi invitată la dezbatere. Nu ştiu cum vor proceda comisiile, dar posibilitatea există. Ar fi poate utilă o dezbatere în afara clădirii Parlamentului, undeva poate chiar în zonă, cu răbdare pentru o zi sau două, în care să fie ascultaţi toţi cei care doresc să spună ceva pe acest subiect".

Ce spune Mihai Voicu despre protestele privind Roșia Montană 

Despre manifestațiile de stradă privind proiectul Roșia Montană, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul a declarat că "orice protest face parte din libertatea de exprimare".

"Din cauza programului nu am reuşit să urmăresc şi argumentaţia celor care protestau sau o logică care să mă convingă neapărat... nu spun că nu au dreptate, dar nu am reuşit eu să mă conving că neapărat cei care protestează au dreptate", a mai explicat vicepreședintele executiv al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel