EXCLUSIV  Mihai Tudose, vizită externă. Cătălin Ivan, reacție după cele mai recente acuze: E o încercare a opoziției

Europarlamentarul Cătălin Ivan (PSD) a vorbit în exclusivitate cu DC News despre vizita premierului Mihai Tudose la Bruxelles. 

După ce Siegfried Mureșan, propunerea PMP pentru postul de premier, a transmis că România este ”copilul problemă al Uniunii Europene” întrucât niciun președinte al unei instutuții europene nu a ieșit la o conferință comună cu premierul, Cătălin Ivan l-a contrazis.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan scrisese într-un mesaj postat pe Facebook că ”suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene. Astăzi, niciunul dintre președinții instituțiilor europene nu a acceptat să iasă în conferință comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose, iar acesta s-a văzut nevoit să țină singur conferința de presă din subsolul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene.” El le spune: ”Rușine tuturor parlamentarilor care au votat acest guvern! Liderilor europeni le este rușine cu cei care conduc astăzi România. Cu acest Guvern, România nu ocupă locul pe care îl merităm în Europa.”

CITESȘTE AICI MAI MULTE DESPRE ATACUL LUI SIEGFRIED MUREȘAN LA ADRESA LUI TUDOSE


”Nici eu, nici domnul Siegfried Mureșan nu am stat să monitorizăm toate întâlnirile pe care le au oficialii de Comisia Europeană, cu cine ies în conferință de presă, cu cine nu ies, și de ce nu o fac. Eu nu am o astfel de statistică, dar sunt convins că sunt atât de multe întâlniri la Comisie cu oficiali de rang înalt din toate statele membre, dar și cu oficiali din afara UE, încât ar trebui să fie o conferință de presă permanentă acolo. 

Nu se iese tot timpul în conferință de presă și nu este neapărat un semnal negativ că în urma unei întâlniri cu Președintele Consiliului sau al Comisiei nu s-a ieșit în conferință comună. E o încercare de a specula politic din opoziție guvernul, dar e fără substanță. E foarte bine că s-au întâlnit, dar nu e o cutumă la nivelul Comisiei ca după întâlnirile importante să se iasă împreună în conferință de presă”, a explicat Cătălin Ivan în exclusivitate pentru DC News.

(w670)

”Copilul problemă al Uniunii Europene”

”Dacă noi suntem copilul problemă al Uniunii Europene, Ungaria sau Grecia ce mai sunt?” s-a întrebat europarlamentarul, care adaugă faptul că: ”o țară cu cea mai mare creștere economică din Europa nu poate fi nici pe departe copilul problemă. Sigur că sunt lucruri ce trebuie lămurite, sigur că o comunicare permanentă cu Comisia trebuie să aibă loc, așa cum are lor între orice Guvern al unui stat membru.

În afară de sincopa numită Ordonanța 13 când nimeni nu a înțeles ce s-a întâmplat, România are o poziție bună în Europa. Nu sunt probleme”, a mai transmis Cătălin Ivan.

Sorin Grindeanu, impresie foarte bună la Bruxelles

Totodată, europarlamentarul transmite faptul că oficialii UE sunt foarte bine informați cu privire la situația politică internă a României și schimbarea guvernului. Acesta salută vizita premierului Mihai Tudose și speră ca delegația României să fi lăsat o impresie la fel de bună la Bruxelles precum cea lăsată de fostul premier Sorin Grindeanu.

Bănuiesc că au fost și întrebări despre situația politică internă. Sunt foarte bine informați cei de la Comisie și în general cei de la Bruxelles, despre tot ce se întâmplă în statele membre. Nu cred că erau foarte multe întrebări care nu își aveau răspunsul în momentul în care delegația României a ajuns acolo. Se știe foarte bine.

Și când Sorin Grindeanu s-a dus să explice ce a fost cu Ordonanța 13, oficialii europeni erau foarte bine informați. Poate ar trebui spus, că nu se știe în România, Sorin Grindeanu la momentul respectiv a făcut o impresie foarte, foarte bună la Bruxelles. Toți liderii europeni au fost impresionați de prezența lui Sorin Grindeanu. Atunci a fost un câștig. Sper ca și venirea acestei delagații să fie tot una de bun augur”, a conchis Cătălin Ivan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel