EXCLUSIV  ”RUȘINE, Siegfried Mureșan!”. Mesaj VIRULENT după prima vizită externă a lui Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a ieșit singur la declarații, după prima vizită externă la Bruxelles. Un europarlamentar, Siegfried Mureșan, transmite în țară ”Rușine!”. El este cel care fusese propus premier de către președintele PMP, Traian Băsescu. 

Europarlamentarul Siegfried Mureşan scrie pe Facebook că ”suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene. Astăzi, niciunul dintre președinții instituțiilor europene nu a acceptat să iasă în conferință comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose, iar acesta s-a văzut nevoit să țină singur conferința de presă din subsolul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene.” El le spune: ”Rușine tuturor parlamentarilor care au votat acest guvern! Liderilor europeni le este rușine cu cei care conduc astăzi România. Cu acest Guvern, România nu ocupă locul pe care îl merităm în Europa.”

”Rușine, Siegfried Mureșan!”

Jurnalistul Val Vîlcu spune, însă: ”E exact invers: Rușine, Siegfried Mureșan! Te-ai fi așteptat ca un europarlamentar, care, în principiu, ar fi trebuit să controleze activitatea Comisiei Europene, așa cum Parlamentul controlează Guvernul, să-i cheme la ordine pe acești europeni, care sunt în slujba statelor, nu sunt controlori, nu sunt șefii statelor naționale, nu sunt șefii premierilor, ci invers, sunt în slujba lor, reprezintă interesele comunității europene, deci și pe ale României. În acest caz, trebuiau să răspundă de ce nu respectă normele diplomatice, de ce nu respectă cutumele”. 

”Care-i pedeapsa, care-i fapta?”

”Dacă România sau Mihai Tudose a făcut ceva greșit să fie sancționat oficial, nu discriminată, nu e normală această discriminare. Dacă vine Angela Merkel, îi iese în față Jean-Claude Juncker? Că doar ea l-a numit! Dacă vine Emmanuel Macron, se duce Timmermans să se pună bine cu el? Se duce! De ce la Tudose nu s-au dus? Dacă Tudose a greșit, dacă PSD a greșit, dacă România a greșit, să fim sancționați, să știm de ce, care-i pedeapsa, care-i fapta, nu să fim discriminați” a subliniat Val Vîlcu. 

Juncker, bănuit de discriminare în schimbul unor foloase

Jurnalistul precizează: ”Eu aș vrea ca procurorul european când o să apară să observe dacă Jean-Claude Juncker, câștigând foloase patrimoniale de la Merkel, care l-a numit, nu cumva este mai favorabil cu ea, apare în pozele de PR cu Merkel, în timp ce cu Tudose nu apare, pentru că nu are de câștigat.”

Jocuri politice 

În ceea ce-i privește pe europarlamentarii români, Val Vîlcu a subliniat că ”într-un astfel de moment, ar trebui să fie solidari cu România, nu cu Timmermans și Juncker. Reprezentanții țărilor nu pot fi discriminați, umiliți pe baza unor criterii netransparente. Această dublă măsură începe să deranjeze din ce în ce mai multă lume, nu pe Siegfried Mureșan, care este fericit și se folosește de această umilință pentru a câștiga politic în țară. Pot să spun chiar că Juncker face jocuri politice, se pozează cu unul ca să-i crească acțiunile, cum era Dacian Cioloș, candidat a două partide”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel