Urmărește emisiunea live


Mihai Tudose, SANCȚIONAT pentru afirmația legată de autonomia secuilor

Mihai Tudose
Mihai Tudose

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a luat decizia, în şedinţa de miercuri, să îl sancţioneze cu avertisment pe Mihai Tudose pentru afirmaţia acestuia legată de autonomia secuilor. 

"Afirmaţia domnului Mihai Tudose, conform căreia 'dacă steagul acela (secuiesc) flutură în vânt, toţi cei responsabili de acolo flutură şi ei lângă steag', reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 şi art. 15 din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Colegiul director a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional, având în vedere faptul că domnul Mihai Tudose şi-a cerut scuze public pentru aceste afirmaţii", se arată într-un comunicat al CNCD.

Unanimitate de voturi

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea voturilor celor prezenţi (şase). 

Potrivit comunicatului, hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ.

Ce spunea fostul premier

Pe 10 ianuarie, la Realitatea TV, fostul şef al Guvernului a afirmat că nu poate fi vorba despre autonomie pentru secui, comentând faptul că UDMR, PCM şi PPMT au cerut într-o rezoluţie comună, semnată la Cluj, autonomia teritorială a ţinutului secuiesc, precum şi un statut special pentru regiunea Partium. 

"Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignoraţi, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că, dacă steagul secuiesc va flutura în vânt, toţi cei responsabili de acolo vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântau ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare", declara atunci Tudose.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel