Mihai Mălaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani

malaimare
malaimare

Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al filmului "The Master", a fost premiat de criticii americani la cea de-a 47-a gală anuală a premiilor decernate de National Society of Film Critics, în cadrul căreia cineastul român s-a impus la categoria "cea mai bună imagine", relatează Reuters. Festivitatea a avut loc, sâmbătă,  la Elinor Bunin Munroe Center din New York.

 Lungmetrajul "The Master", pentru care cineastul român a fost premiat și  regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.

 Mihai Mălaimare Jr. a primit la sfârşitul anului 2012 şi premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul "The Master", în regia lui Paul Thomas Anderson.

 Cineastul român a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cea mai bună imagine", pentru filmul "The Master", la alte două premii prestigioase - Satellite Awards şi Critics' Choice Awards.

 Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinereţe fără tinereţe" şi "Tetro".

"The Master" este primul film din ultimii cinci ani al regizorului şi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintă un studiu de personaj - un veteran din marina americană cu un comportament violent -, dar şi un portret al Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a spus că ar fi inspirată de cultul scientologic şi, într-adevăr, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiză a acestei mediatizate religii.

 Marele câştigător al galei organizate sâmbătă de National Society of Film Critics este însă lungmetrajul "Amour", regizat de Michael Haneke, care s-a impus la trei categorii principale: "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Michael Haneke) şi "cea mai bună actriţă" (Emmanuelle Riva).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel