Mexic: ''Zid uman'' împotriva politicii lui Trump privind imigrația

Mii de mexicani au format vineri ''un zid uman'' de-a lungul frontierei dintre Mexic și SUA pentru a protesta față de planul președintelui american Donald Trump de a construi un zid la granița de sud a țării sale, relatează AFP.

La acțiunea de protest, organizată de către autoritățile locale și asociații civile, au participat numeroși studenți din Ciudad de Juarez (nord), precum și politicieni și lideri sociali locali, scrie Agerpres. Sub privirile unei patrule americane de frontieră, manifestanții au format un lanț uman lung de circa 1,5 km, ținându-se de mâini, unii dintre ei purtând drapele mexicane sau fiind îmbrăcați în alb.

Ciudad de Juarez (Mexic) și El Paso (SUA) sunt unul și același oraș. Nu vom fi niciodată separați, le declara manifestanților Oscar Leeser, primarul, născut în Mexic, al orașului El Paso, de la frontiera americană, situat vizavi de Ciudad de Juarez. El a făcut apel la luptă pentru această unitate ce caracterizează zonele de frontieră.

Trump provoacă teamă în rândul concetățenilor noștri aflați în SUA. Trebuie să ne exprimăm solidaritatea cu ei și să ne manifestăm sprijinul. Dacă îi expulzează, îi vom primi cu brațele deschise, declara primarul orașului Ciudad de Juarez, Armando Cabada, prezent și el la acțiunea de protest.

La o distanță de 1.200 de km de locul protestului, pe țărmul de la Oceanul Pacific, circa cincizeci de persoane s-au strâns la sfârșitul zilei la frontiera dintre orașul mexican Tijuana și cel american San Diego, pentru a denunța, de asemenea, proiectul privind zidul.

Astfel de manifestări au loc aproape la o lună de la preluarea funcției de către Trump, care a semnat un decret ce lansează construirea zidului la frontiera sudică și afișează dorința de a accelera expulzarea imigranților ilegali din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel