Klaus Iohannis, prima vizită oficială în Republica Moldova. Cu ce mesaj merge la Chișinău

Președintele Klaus Iohannis a plecat, marți, în prima vizită oficială în Republica Moldova de la preluarea mandatului, precizând că mesajul cu cre merge la Chișinău este unul foarte clar.    

În declarația de presă susținută la Aeroportul Internațional „Henri Coandă" din Otopeni, înainte de a pleca spre Chișinău la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Klaus Iohannis a precizat: "Este o invitaţie căreia de mult am vrut să-i dau curs, ea a existat imediat după preluarea funcţiei de Preşedinte de către mine, dar am dorit să aştept până când în Republica Moldova este un guvern în funcţiune. Acest lucru este îndeplinit acum şi, în acest fel, vreau să subliniez încă o dată importanţa pe care o acord relaţiei cu Republica Moldova.

Între România şi Republica Moldova există relaţii foarte speciale, unice în felul lor, în Europa zilei de astăzi. Prin această vizită vreau, dacă este posibil, să îmbunătăţesc aceste relaţii. Voi avea acolo întâlniri, în această după-amiază, cu Preşedintele Timofti şi cu noul Prim-ministru, iar mâine voi avea întâlniri cu liderii partidelor proeuropene, cu speakerul Parlamentului, voi avea o intervenţie la Universitatea de Stat. Mesajul cu care merg acolo este unul foarte clar: România sprijină Moldova", a mai spus șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel