Vezi în articol rețeta celor mai bune mere coapte cu miez de nucă.
Merele coapte sunt un desert perfect pentru sărbătorile de iarnă. Pe lângă faptul că sunt absolut delicioase, sunt și sănătoase, mai ales dacă le faceți cu miez de nucă. Deși mulți evită să consume prea des nuci, pe motiv că acestea ar avea un conținut ridicat de grăsimi și calorii, studiile de specialitate arată că ele sunt un aliment sănătos pentru că au grăsimi bune pentru organism, antioxidanți, multe vitamine și minerale.
Totodată, merele conţin pectină, iar aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge. Rețeta de mere coapte cu miez de nucă este una simplă de făcut. Nu veți sta prea mult în bucătărie și nici nu aveți nevoie de multe ingrediente.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de 5 mere roșii mari, 200 de grame de miez de nucă, gem de prune, scorțișoară și zahăr pudră. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să spălați bine merele. După ce le-ați spălat, trebuie să le scobiți, astfel încât în mijloc să aveți o gaură destul de adâncă. Resturile nu le aruncați, le veți folosi la plăcinta de mere. Separat se prepară umplutura. Mărunțiți miezul de nucă în robot, apoi adăugați 2-3 linguri de gem de prune și jumătate de linguriță de scorțișoară. Trebuie să obțineți un fel de pastă, iar miezul de nucă să fie bucăți mici. Cu această compoziție umpleți merele, cu vârf. După ce ați pus umplutură, băgați merele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade. Merele sunt gata atunci când se încep a crăpa. După ce le scoateți din cuptor, presărați deasupra zahăr pudră.
Resturile de fructe le puteți folosi pentru o plăcintă cu mere. Pentru această rețetă veți avea nevoie de: foi subțiri de plăcintă din comerț, 4-5 mere mari, plus resturile de fructe de la rețeta de mere umplute cu miez de nucă, scorțișoară, făină, unt și zahăr.
Merele se rad pe răzătoarea cu găuri mari. Apoi, se scurge sucul cu ajutorul unei site. Peste merele rase adăugați zahăr după gust și scorțișoară. Ulterior, luați șase foi de plăcintă și puneți-le în tava pe care ați uns-o cu ulei înainte. Se unge cu un pic de unt și se acoperă toată suprafața foilor de plăcintă cu mărul ras. Peste, se așează celelalte șase foi de plăcintă. Deasupra se unge cu ou și se bagă la cuptor, la temperatura de 200 de grade. După 15 minute, se reduce temperatura la 180°C și se continuă coacerea încă 30-35 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu