Măsură fără precedent în lume. Chile oferă „carduri de imunitate”

Chile va deveni prima țară din lume care să ofere „carduri de imunitate" celor care s-au recuperat de Covid-19.

Chile va deveni prima țară din lume care să ofere „carduri de imunitate" celor care s-au recuperat de Covid-19, permițându-le astfel deținătorilor să se întoarcă la muncă, fără măsuri de restricție, conform The Guardian.

Ministrul Sănătății din țara sud-americană a anunțat că unele din carduri vor fi oferite pe baza anticorpilor, în ciuda dificultății cu care aceste teste se produc. Oficialul a promis „probabilități foarte mari" că deținătorii vor fi necontagioși.

Strategia chiliană

Chile consideră că pacienții nu mai pot infecta la 14 zile de la apariția simptomelor acute sau după ce sunt eliberați din spitale, în cazurile mai serioase. Chilienii care s-au ales cu sistemul imunitar slăbit sunt considerați necontagioși la 28 de zile de la apariția simptomelor.

Cu toate acestea, există îngrijorări legate de perioada de imunitate față de coronavirus, în cazul unei recuperări. Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din Coreea de Sud a anunțat că 141 de pacienți au redevenit infectați cu coronavirus, după ce părea că s-au recuperat. Institutul național de sănătate din Italia a transmis că doar 10% dintre recuperați au dezvoltat anticorpi.

De la prezentarea publică a strategiei au existat temeri că sistemul ar putea încuraja contagiunea printre cei care se simt capabili să scape repede de boală. În plus, o altă problemă este reprezentată de crearea unei piețe negre pentru aceste carduri.

Alte state care au considerat aceeași metodă

Germania și Italia au adus în discuție „pașapoarte de imunitate" într-o strategie de ieșire din criză, în timp ce ministrul Sănătății britanic a sugerat purtarea unor brățări care să demonstreze imunitatea. Și Statele Unite se gândesc la o strategie similară.

Chile a înregistrat 9.252 de cazuri de infectare, iar jumătate sunt în capitala Santiago, care rămâne în carantină. 116 chilieni și-au pierdut viața în lupta cu Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel