Protest Berlin. Manifestanți: ''Nu ne vom lăsa divizaţi"

Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile din Berlin, sâmbătă după-amiază, pentru a participa la un marş pentru 'o societate deschisă şi liberă', organizatorii aşteptându-se ca până seara să se adune circa 40.000 de oameni în centrul capitalei germane, transmit dpa şi Reuters.

Marşul, organizat de o alianţă de grupări activiste reunite sub numele 'Unteilbar' (Indivizibil), este îndreptat împotriva urii şi discriminării şi se doreşte a fi şi un semnal de alarmă privind soarta refugiaţilor care încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mediteranei, dintre care mulţi şi-au pierdut viaţa în timpul acestei tentative.

Mulţi manifestanţi poartă bannere şi baloane cu mesaje precum 'Solidaritate cu victimele violenţei extremei drepte, antisemite şi rasiste'. Partide politice, printre care Verzii şi Die Linke, sunt de asemenea reprezentate. Înaintea acestui marş, ministrul de externe german Heiko Maas a descris această demonstraţie drept un semnal important.

Nu ne vom lăsa divizaţi, mai ales nu de către populiştii de extremă dreapta, a declarat Maas, membru al Partidului Social-Democrat (SPD, care guvernează alături de blocul conservator), pentru publicaţiile din grupul media Funke.

Heiko Maas a adăugat că majoritatea germanilor susţin toleranţa şi deschiderea faţă de restul lumii şi că noul naţionalism nu va soluţiona nicio problemă. Retorica anti-imigranţi şi sprijinul pentru partidul naţionalist 'Alternativa pentru Germania' au sporit semnificativ în special după sosirea a peste un milion de refugiaţi în Germania începând din 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel