Marius Copil, din nou pe un tablou principal în circuitul ATP după o pauză de trei ani

Marius Copil
Marius Copil

Tenismanul român Marius Copil şi-a asigurat prezenţa pe tabloul principal de simplu al unui turneu ATP după o pauză de trei ani, după ce l-a învins pe canadianul Vasek Pospisil cu 7-5, 6-4, luni, în ultima rundă a calificărilor la Tel Aviv (ATP 250), turneu dotat cu premii totale de 949.475 de dolari.

Copil (31 ani, 350 ATP), care jucase ultima dată la un turneu ATP în octombrie 2019, la Basel (învins în primul tur de spaniolul Roberto Bautista Agut, cu 6-4, 7-5), a trecut de Pospisil (32 ani, 149 ATP) după o oră şi 40 de minute.

Arădeanul a încheiat cu 6 aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, în timp ce Pospisil a reuşit 8 aşi, dar a comis şi 7 duble greşeli.

Marius Copil, care în primul tur al calificărilor l-a învins pe Nicholas David Ionel cu 3-6, 6-1, 6-4, are acum 2-1 în meciurile directe cu Pospisil. Cei doi jucători şi-au împărţit victoriile în cele două meciuri directe de până acum: Copil s-a impus cu 6-3, 6-4 în calificări la Eckental, în 2010, iar Pospisil a câştigat cu 6-7 (5), 6-4, 7-5 în calificări la Shanghai în 2018.

Copil şi-a asigurat un cec de 10.185 de dolari şi 12 puncte ATP.

Echipa Europei s-a desprins, în Laver Cup, după victoriile lui Djokovic, la simplu şi dublu

Echipa Europei s-a desprins în Laver Cup, turneu de tenis găzduit de Londra, pe O2 Arena, în faţa echipei Restul Lumii, după victoriile înregistrate sâmbătă seara de sârbul Novak Djokovic, la simplu şi în proba de dublu.

După ce, în cursul după-amiezii, jucătorul italian Matteo Berrettini (15 ATP) a adus echipa Europei în avantaj, în urma victoriei împotriva canadianului Felix Auger-Aliassime (13 ATP), cu 7-6 (13/11), 4-6, 10-7, americanul Taylor Fritz (12 ATP) a restabilit egalitatea, la general, învingându-l pe britanicul Cameron Norrie (8 ATP) în trei seturi, 6-1, 4-6, 10-8, în mai puţin de o oră şi jumătate de joc.

A urmat însă partida dintre Novak Djokovic (7 ATP) americanul Frances Tiafoe (19 ATP), adjudecată rapid de sârb, în două seturi, 6-1, 6-3.

La dublu, perechea Djokovic/Berrettini a câştigat cu 7-5, 6-2 meciul cu perechea formată din australianul Alex De Minaur şi americanul Jack Sock.

Înainte de meciurile de duminică, Europa conduce cu 5-3 Restul Lumii.

Duminică se vor disputa alte trei meciuri la simplu: Novak Djokovic (Serbia) - Felix Auger-Aliassime (Canada), Stefanos Tsitsipas (Grecia) - Frances Tiafoe (SUA) şi Casepr Ruud (Norvegia) - Taylor Fritz (SUA). La dublu va avea loc partida dintre Andy Murray/Matteo Berrettini - Felix Auger-Aliassime/Jack Sock.

Aşa cum se ştie, legenda tenisului elveţian şi mondial, Roger Federer, şi-a încheiat activitatea competiţională vineri seara, la acest turneu, cu o înfrângere, la dublu, alături de marele său rival, spaniolul Rafael Nadal, în faţa perechii americane Jack Sock/Frances Tiafoe, 6-4, 6-7 (2/7), 9-11.

De asemenea, jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (3 ATP) s-a retras din competiţie după ce a jucat vineri seara, în proba de dublu, alături de elveţianul Roger Federer, în meciul de retragere al acestuia, organizatoriii anunţând că acesta va pleca acasă, unde soţia sa aşteaptă să nască primul lor copil, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel