'Marea coaliţie' din Germania. Semnare acord de guvernare

Acordul oficial privind 'marea coaliţie' de guvernare din Germania este asteptat a fi semnat la începutul săptămânii viitoare.

Liderii blocului conservator Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) şi Partidului Social Democrat (SPD) din Germania vor semna acordul oficial privind viitoarea coaliţie de guvernare luni, 12 martie, transmite marţi dpa, citând politicieni marcanţi din cele trei formaţiuni implicate.

Ceremonia de semnare va avea loc la ora locală 14.00 (13.00 GMT), în clădirea Paul Loebe a complexului guvernamental din Berlin. Cancelarul Angela Merkel a primit în sfârşit undă verde pentru reeditarea 'marii coaliţii' după ce membrii SPD au aprobat acest acord, printr-un referendum.

Documentul, ce cuprinde 177 de pagini, a fost convenit provizoriu între Angela Merkel, liderul creştin-social Horst Seehofer şi cel social-democrat Martin Schulz, dar trebuia aprobat de toate cele trei formaţiuni. Aşa-numita 'mare coaliţie' a guvernat Germania din 2013, dar, după ce toate trei partidele au înregistrat un recul în alegerile legislative din septembrie, SPD a decis iniţial să rămână în opoziţie şi să se regrupeze.

[citeste si]

O tentativă eşuată de formare a unei coaliţii între conservatori, liberalii din FDP şi Verzi i-a convins pe social-democraţi să-şi reconsidere decizia de a nu mai face parte dintr-un guvern Merkel. Parlamentul urmează să o reînvestească pe Angela Merkel în funcţia de cancelar la data de 14 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel