Mâncare EXPIRATĂ în vase cu RUGINĂ date în carantină, la un hotel din Mamaia

Inspectorii Protecției Consumatorilor Constanța au găsit mâncare expirată în vase cu mucegai pentru românii aflați în carantină la un hotel din Mamaia.

Alimente expirate, lăzi cu pâine și fructe depozitate direct pe podea, fără minime condiții de igienă, vase și mobilier de bucătărie pline de rugină și mucegai - asta au găsit inspectorii Protecției Consumatorilor Constanța la un hotel unde sunt cazați români aflați în carantină.

Alimente expirate, lăzi cu pâine depozitate direct pe jos, mucegai şi rugină, asta au găsit inspectorii Protecţiei Consumatorilor în urma unui control făcut la societatea care asigură mâncarea românilor care stau în carantină la un hotel din staţiunea Mamaia.

Controlul Protecției Consumatorilor

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au controlat societatea care pregăteşte mâncarea pentru românii repatriaţi şi carantinaţi într-un hotel din staţiunea Mamaia. Aceştia au găsit mai multe deficienţe şi au dat amenzi în valoare de 13.000 lei.

În urma controlului, inspectorii au găsit mozzarella, cotlet de porc sau carne tocată expirate şi mai multe alimente care nu aveau informaţii despre data limită de consum.

De asemenea, aceştia au constatat că bucătăria societăţii care asigura hrana nu avea zonă de asamblare care să permită păstrarea mesei calde, iar lăzile cu pâine erau puse direct pe jos, într-un loc neigienizat.

În bucătărie au fost găsite piese de mobilier cu urme de rugină şi mucegai, dar şi vase sau ustensile neprofesionale, din lemn sau plastic, deteriorate.

Ce au constatat inspectorii

Inspectorii au mai constatat că preparatele nu erau transportate corespunzător, fiind duse la hotel în navete de plastic.

„Pentru abaterile de la legislaţia specifică protecţiei consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000 lei, dispunându-se ṣi măsura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 kg materii prime şi preparate culinare", au transmis, miercuri, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel