Malala, laureata Premiului Nobel pentru Pace în 2014, și-a anunțat nunta pe Twitter

Malala Yousafzai, care, la doar 17 ani, a obţinut Premiul Nobel pentru Pace
Malala Yousafzai, care, la doar 17 ani, a obţinut Premiul Nobel pentru Pace

Malala, laureata Premiului Nobel pentru Pace în 2014, își anunță nunta pe Twitter. Mirele este un om de afaceri pakistanez.

Laureata premiului Nobel Malala Yousafzai și-a anunțat „Nikkah” - contractul de căsătorie cu Asser Malik printr-un mesaj pe Twitter: „Astăzi este o zi prețioasă în viața mea. Eu și Asser ne-am căsătorit și vom fi parteneri pe viață. Am avut o mică ceremonie Nikkah acasă, în Birmingham, cu familiile noastre. Trimiteți-ne rugăciunile voastre. Suntem încântați să mergem împreună în călătoria care ne așteaptă”.

Laureata premiului Nobel, care are acum 24 de ani, a împărtășit și fotografii făcute cu soțul ei, alături de părinții ei, Ziauddin Yousafzai și Tor Pekai.

Asser Malik este originar din orașul Lahore, provincia Punjab, și este antreprenor în industria sportului.

În prezent, lucrează ca director general la Pakistan Cricket Board (PCB).

Pakistaneza Malala Yousafzai, care, la doar 17 ani, a obţinut Premiul Nobel pentru Pace, este o militantă pentru dreptul femeilor la educaţie şi a devenit un simbol mondial al luptei împotriva extremismului după ce a supravieţuit unui atac al talibanilor.

La 9 octombrie 2012, islamiştii au pătruns într-un autobuz şcolar, în localitatea Mingora, din Valea Swat, în nord-vestul Pakistanului, iar unul dintre ei a întrebat: „Cine este Malala?" Tânăra a fost împuşcată apoi în cap. Aflată între viaţă şi moarte, adolescenta a fost transferată într-un spital din Birmingham, în Marea Britanie, unde, după şase zile, şi-a recăpătat cunoştinţa. Din acel moment, s-a născut legenda Malala.

„Eram îngrozită. Singurul lucru pe care îl ştiam era că Allah m-a binecuvântat şi mi-a dat o nouă viaţă", a povestit adolescenta în autobiografia „Eu sunt Malala", devenită bestseller internaţional, însă interzisă în unele regiuni din Pakistan, precizează Mediafax.

De când a plecat din Pakistan, Malala a participat la numeroase conferinţe internaţionale, unde a pledat pentru pace şi educaţia copiilor, cerând liderilor lumii „să trimită cărţi, nu arme" în ţările defavorizate.

În 2013, tânăra a câştigat Premiul Saharov, atribuit de Uniunea Europeană pentru drepturile omului, şi se afla încă de atunci pe lista favoriţilor la Premiul Nobel pentru Pace, obţinut însă de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, care supraveghează arsenalul chimic sirian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel