Malaezia - Se cere o nouă reglementare a internetului după sinuciderea unei adolescente în urma unui sondaj pe Instagram

[] []

16 mai 2019 / 16:56
Salveaza PDF Comentarii

Autorităţile din Malaezia prevăd să modifice legislaţia care reglementează Internetul după sinuciderea unei adolescente în urma unui sondaj postat pe Instagram, relatează joi EFE.

Adolescentă malaeziană, care a publicat un sondaj pe contul ei de Instagram prin care îşi întreba urmăritorii ('fallowers') dacă ar trebui să trăiască sau să îşi pună capăt zilelor, s-a sinucis după ce a văzut că majoritatea acestora au votat în favoarea morţii sale.

Ministrul comunicaţiilor şi multimedia, Gobind Singh Deo, a informat că este necesară schimbarea legii pe această temă pentru a lupta mai bine împotriva hărţuirii cibernetice şi tentativelor de sinucidere online, deşi nu a precizat care vor fi aceste schimbări.

Adolescenta în vârstă de 16 ani din Kuching a postat luni pe Instagram un sondaj în care cerea urmăritorilor contului ei să aleagă între literele 'D-death' şi 'L-life'. Potrivit poliţiei, 69% dintre internauţi au votat pentru moarte, iar 31% pentru viaţă, Tragedia a provocat consternare în ţara asiatică şi apeluri pentru a fi deschisă o anchetă pentru a fi investigate circumstanţele sinuciderii. 'Având în vedere că sinuciderea este o infracţiune în această ţară, instigarea unei persoane la comiterea unui asemnea de delict ar putea fi considerată de asemenea infracţiune', a declarat mass-media deputatul Ramkarpal Singh.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27