Malaezia - Se cere o nouă reglementare a internetului după sinuciderea unei adolescente în urma unui sondaj pe Instagram

Autorităţile din Malaezia prevăd să modifice legislaţia care reglementează Internetul după sinuciderea unei adolescente în urma unui sondaj postat pe Instagram, relatează joi EFE.

Adolescentă malaeziană, care a publicat un sondaj pe contul ei de Instagram prin care îşi întreba urmăritorii ('fallowers') dacă ar trebui să trăiască sau să îşi pună capăt zilelor, s-a sinucis după ce a văzut că majoritatea acestora au votat în favoarea morţii sale.

Ministrul comunicaţiilor şi multimedia, Gobind Singh Deo, a informat că este necesară schimbarea legii pe această temă pentru a lupta mai bine împotriva hărţuirii cibernetice şi tentativelor de sinucidere online, deşi nu a precizat care vor fi aceste schimbări.

Adolescenta în vârstă de 16 ani din Kuching a postat luni pe Instagram un sondaj în care cerea urmăritorilor contului ei să aleagă între literele 'D-death' şi 'L-life'. Potrivit poliţiei, 69% dintre internauţi au votat pentru moarte, iar 31% pentru viaţă, Tragedia a provocat consternare în ţara asiatică şi apeluri pentru a fi deschisă o anchetă pentru a fi investigate circumstanţele sinuciderii. 'Având în vedere că sinuciderea este o infracţiune în această ţară, instigarea unei persoane la comiterea unui asemnea de delict ar putea fi considerată de asemenea infracţiune', a declarat mass-media deputatul Ramkarpal Singh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel