Majoritatea polonezilor susțin poziția dură a țării împotriva Rusiei

Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki

Chiar și alegătorii polonezi de opoziție apreciază pozitiv politica guvernului cu privire la Ucraina, potrivit unui sondaj recent.

Potrivit unui sondaj al Institutului de Cercetări Sociale și de Piață IBRIS pentru ziarul Rzeczpospolita, 65% dintre respondenți au considerat că acțiunea întreprinsă de guvernul polonez pe scena internațională este fie „cu siguranță bună”, fie „destul de bună”.

Doar 30% au dezaprobat gestionarea crizei de către guvernul prim-ministrului Mateusz Morawiecki, în timp ce 5% nu au avut o opinie în această privință.

Rzeczpospolita notează că ratingul pozitiv al alegătorilor de opoziție poate fi surprinzător, deoarece 43% dintre aceștia au evaluat acțiunile guvernului lui Mateusz Morawiecki ca fiind „destul de bune”, iar doar 13% dintre respondenți ca „foarte proaste”.

Satisfacția susținătorilor tradiționali ai guvernului nu este surprinzătoare, deoarece aproape 100% dintre aceștia sunt în favoarea politicii guvernului în ceea ce privește Ucraina - 48% considerând că răspunsul este „cu siguranță bun”, iar 49% „destul de bun”.

„Nu găsesc aceste rezultate surprinzătoare, pentru că toată lumea acordă polonezilor credit și vorbește despre cât de fanatic ajutăm”, a spus Anna Materska-Sosnowska, politolog de la Universitatea din Varșovia.

Un punct de vedere similar îl prezintă Jarosław Flis, sociolog de la Universitatea Jagiellonian, care spune că rezultatele sondajului arată că ratingul se desprinde de preferințele politice în general, scrie RMX.

Premierul Poloniei: Am fost acuzați de xenofobie, dar ne-am deschis inimile pentru 2,5 milioane de ucraineni

Într-un interviu pentru CNN, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a vorbit despre modul în care Polonia îi ajută pe ucraineni.

„Am fost acuzați de xenofobie, dar polonezii și-au deschis inimile pentru 2,5 milioane de ucraineni. Îi ajutăm să lupte pentru libertatea lor și să apere valorile europene”, a declarat Morawiecki.

„Facem totul pentru a-i ajuta aici, în Polonia. Nu doar să găsim modul potrivit de a trăi, ci și să învățăm, să îi ducem în sistemul nostru de sănătate, să îi integrăm pe piața muncii. Și, în general, marea majoritate a oamenilor din Ucraina sunt destul de recunoscători și fericiți de ceea ce au văzut aici, în Polonia. Deci, suntem o societate foarte deschisă”, a spus el.

El a adăugat că polonezii au pus la dispoziție ONG-urile, parohiile și casele, astfel încât să nu fie nevoiți să înființeze tabere uriașe de refugiați (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel