Mafia italiană sifonează milioane de euro din sumele alocate pentru migranți

Milioane de euro din banii acordați de Guvernul italian pentru centrul pentru migranți de la Calabria au fost sifonați de mafia italiană, relatează New York Times.

Guvernul a oferit milioane de euro pentru a se îngriji de migranții care au ajuns la centrul de primire din sudul Italiei, după ce au călătorit mii de kilometri prin deșerturi, zone de război sau mări agitate. În multe zile ei au putut să mănânce doar pui expirat, iar alteori banii de mâncare nu existau deloc.

În același timp, preotul care a înființat sucursala locală a organizației caritabile care gestionează centrul a cheltuit bani pe hoteluri și restaurante scumpe, a servit vinuri fine și a ascuns mii de euro în trei seifuri la domiciliu, spun autoritățile. Partenerii săi de afaceri - mafioții și asociații lor - își amenajau băile cu plăcuțe de aur. Unii au ascuns mii de euro în saci de plastic sigilați în vid în șeminee.

Managerul centrului, inclusiv Edoardo Scordio, au fost printre cele 68 de persoane arestate în această primăvară, în baza unor acuzații de fraudă, abuz de bani publici și asociere mafiotă. O anchetă de lungă durată a scos la iveală o mare schemă de deturnare de fonduri care, potrivit autorităților, a scos aproape 36 de milioane de euro din bani guvernamentali - mai mult de o treime din cele 102 milioane de euro furnizate de-a lungul unui deceniu.

Cazul de la Calabria ar putea fi doar cel mai evident exemplu al modului în care suferința unora a oferit oportunități reale pentru mafioți și oficialități corupte, în timp ce Italia se luptă să țină pasul cu un flux neîntrerupt de migranți și refugiați - mai mult de 83.000 până acum numai în acest an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel