Lucrările pentru exhumarea lui Yasser Arafat au început la Ramallah

Yasser Arafat
Yasser Arafat

La mausoleul de la Ramallah, unde se află trupul lui Yasser Arafat, au început procedurile de exhumare a fostului lider al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, pentru analizarea cauzelor care au dus la moartea sa.

“Au început astăzi să îndepărteze cimentul şi pietrele mausoleului şi lucrările vor continua 15 zile”.  “Lucrările vor continua pâna se va ajunge la pământul în care se află îngropat trupul lui Arafat, iar exhumarea nu se va face decât în prezenţa judecătorilor francezi, experţilor elveţieni şi investigatorilor ruşi ”, a precizat o sursă citată de AFP.

Luni au fost instalate în jurul mausoleului precum şi la intrarea din Muqataa, sediul preşedinţiei de la Ramallah, prelate de mari dimensiuni, pentru a ascunde mormântul şi lucrările de prelevare ale experţilor străini de privirile trecătorilor.

 "În decursul dimineţii, mausoleul lui Arafat a fost închis, ca măsură preliminară a anchetei privind moartea sa" a declarat şeful comisiei palestiniene de anchetă, Tawfiq Tirawi, fără să facă alte precizări.

 Procurorii francezi, care anchetează ipoteza unei asasinări a lui Yasser Arafat şi experţii unui laborator elveţian, care a descoperit cantităţi anormale de poloniu pe probele biologice obţinute de pe lucrurile personale ale defunctului, trebuie să preleveze probe, la 26 noiembrie, de pe rămăşiţele acestuia, ceea ce presupune o exhumare.

 Duminică, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, s-a pronunţat public în favoarea exhumării lui Yasser Arafat, pentru elucidarea acestei "morţi misterioase" într-un spital militar francez, la 11 noiembrie 2004, dezvăluind contacte cu Rusia în ceea ce priveşte dosarul în cauză.

 Ipoteza otrăvirii a reintrat în atenţia publicului după difuzarea unui documentar al postului de televiziune Al-Jazeera ce revela prezenţa unor cantităţi anormale de poloniu pe obiectele personale ale lui Yasser Arafat, obţinute de la văduva acestuia, Suha, şi analizate într-un laborator elveţian specializat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel