EXCLUSIV  Lucian Șova, ministrul Transporturilor: Statul nu-i mai împiedică cu nimic. Îi roagă și cu banii - video

Lucian Șova, ministrul Transporturilor
Lucian Șova, ministrul Transporturilor

Lucian Șova, ministrul Transporturilor, a vorbit despre eforturile pe care le-a făcut în cadrul instituției.

"Știam că nu intru într-un job ușor. Din fericire pentru mine, într-o oarecare măsură, știam ceea ce înseamnă Ministerul Transporturilor. Sigur că am descoperit că în ziua de azi e mult mai mult și mai greu decât acum 15 ani când am mai lucrat în Ministerul Transporturilor. Pe de altă parte, mi-am asumat niște challenge-uri (n.r. provocări) și încep prin a vă spune că pot să afirm și transmit cu această ocazie că Ministerul Transporturilor la rectificarea pe care o așteptăm cât mai repede cu putință nu numai că nu va da bani înapoi, ci va mai cere bani. Ceea ce înseamnă că, în ultimele șase luni, activitățile pe segmentele de construcții, de investiții s-au dinamizat. Pentru asta am făcut eforturi foarte mari. Am stârnit o competiție în interiorul Ministerului pentru că știam bine că mă așteaptă niște mecanisme anchilozate și în bună măsură le-am pus în mișcare. Trebuie să mai prindă și viteză. Pe de altă parte, spun că astăzi știu că execuția bugetară pe întreg ministerul pe șase luni este de peste 65 la sută, ceea ce nu e puțin lucru", a declarat ministrul Lucian Șova la DC News.

"Mă pregătesc să vin cu argumente la Guvern și la Ministerul de Finanțe și aștept susținere și politică și socială, în sensul de a genera resurse suficiente astfel încât să atingem obiective mai mari decât cele care au fost fixate prin Legea bugetului de stat", a afirmat Șova.

"Nu s-a mai întâmplat poate niciodată"

"Pe de altă parte, astăzi suntem în grafic cu componenta de absorbție, ceea ce înseamnă pentru mine puțin. În comparație cu alți colegi, alte programe operaționale înseamnă mult, pentru că pe alte domenii situația generează așteptări mai mari. Însă, așa cum am spus-o și cu alte ocazii, am reușit să fac împreună cu colegii un lucru care nu s-a mai întâmplat poate niciodată: toate șantierele care sunt astăzi în desfășurare atât pe infrastructură rutieră, cât și pe cea feroviară, nu mai au nicio barieră administrativă, ceea ce înseamnă că azi în România constructorii trebuie să ne spună câți km de autostradă vom da în folosință și când. Pentru că statul, prin intermediul companiilor, nu-i mai împiedică cu nimic, ba mai mult decât atât, îi roagă și cu banii", a spus ministrul Transporturilor.

Video

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel