Liviu Pleșoianu a demontat o minciună: "Distribuiți masiv"

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu a demontat o "minciună" cu "adevărul din lege".

Liviu Pleșoianu a publicat următorul mesaj pe Facebook: "Filmezi cu telefonul o infracțiune? Camera de supraveghere surprinde o crimă? Respectivele filmări POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBĂ fără nicio problemă!

MINCIUNA:
Dacă ai filmat cu telefonul o crimă sau dacă o crimă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, procurorii nu vor mai putea folosi respectiva filmare ca probă, iar criminalul va scăpa nepedepsit.

ADEVĂRUL din Lege:
S-a introdus un articol nou tocmai pentru a întări prevederile din Codul de procedură penală: înregistrările de pe camerele de supraveghere și înregistrările realizate de oricine în locuri publice (cu telefonul, tableta, camera video etc.) POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBĂ! Dacă filmezi o infracțiune, filmarea ta poate constitui fără probleme mijloc de probă!

Iată articolul nou, pe care l-am votat luni, 18.06.2018:

La articolul 139, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3 indice 1), cu următorul cuprins:
„(3 indice 1) Înregistrările de pe camerele de supraveghere, precum şi cele realizate în locuri publice pot constitui mijloace de probă."

În plus, art. 97, lit. f) prevedea deja că proba „se obține în procesul penal" prin „orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege". Cu alte cuvinte, Codul de procedură penală prevedea deja implicit că poate constitui probă înregistrarea de pe camera de supraveghere sau filmarea realizată de orice cetățean în orice loc. Iar ceea ce am votat noi nu slăbește, ci ÎNTĂREȘTE prevederea, în sensul adăugării explicite a referirii la „camerele de supraveghere" sau la orice alte înregistrări, de orice fel, „realizate în locuri publice".

...Prin urmare, dragi români, ADEVĂRUL este din nou taman pe dos decât vă este el prezentat de #PROPAGANDĂ!

P.S. Vă rog să distribuiți masiv. Doar așa va pătrunde ADEVĂRUL peste tot.

P.P.S. Cei care scriu pe Facebook, foarte încântați de propria stupiditate, că vor săvârși infracțiuni în ideea că „filmările nu mai pot constitui probe" vor avea ocazia să constate „pe persoană fizică" diferența dintre ADEVĂR și MINCIUNĂ...

P.P.P.S. Voi continua în zilele următoare seria „Dezosarea #PROPAGANDEI". ...Până când o dezosez complet!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel