EXCLUSIV  Litoral 2019 - Angelescu Dragoș: Surpriza mare pentru turiștii români! - VIDEO

Litoral 2019 - faleza de pe malul Mării Negre, văzută din Hotel Mera Brise, Mangalia, aprilie 2019
Litoral 2019 - faleza de pe malul Mării Negre, văzută din Hotel Mera Brise, Mangalia, aprilie 2019

Începe sezonul Litoral 2019 cu, așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, cu minivacanța de 1 Mai. Cum sunt pregătite stațiunile să-și primească turiștii din presezon ne-a prezentat în exclusivitate Angelescu Dragoș, viceprimar Mangalia, oraș în subordinea căruia se află stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.

Într-un interviu pentru DC News, viceprimarul Mangaliei ne-a explicat cum se prezintă zona de sud a Litoralului, chiar înainte de începerea minivacanței de 1 Mai:

”Anul acest se va prezenta mai bine decât în alți ani. Se poate spune că am pregătit surpriza cea mare pentru turiștii români. Și aceasta pentru că avem proprietari din turism care au înțeles că trebuie să punem umăr la umăr pentru a sta cu fruntea sus în fața turiștilor. În primul rând am făcut curățenie, igienizare și am terminat din timp, de data asta. Sunt convins că nu vom mai avea probleme ca în trecut”, ne-a declarat viceprimarul.

VIDEO 1 - Marea Neagră, faleză Mangalia, hotel Mera, Litoral 2019

”Acuma, totul ține de cei care dețin terenuri și proprietăți care fac turism. Să fie fiecare în curtea lui așa cum trebuie. Noi, pentru sezonul estival de anul acesta, am ținut pasul cu cei serioși și vom deschide porțile în limite absolut decente. În minivacanța de 1 Mai ne așteptăm să avem un grad de ocupare de aproximativ 60% din capacitatea de cazare totală, cam 15-20.000 de turiști pentru stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp. Din discuțiile pe care le-am avut cu operatorii am înțeles că rezervările anul acesta, începând cu 1 Mai, au depășit nivelul anilor trecuți, așa că așteptăm ca Litoral 2019 să fie bun pentru turism.”

Citește și: EXCLUSIV Galerie FOTO | Vacanța de 1 Mai pe Litoral - cele mai solicitate locații

Dragos Angelescu, viceprimar Mangalia 

Dragos Angelescu, viceprimar Mangalia


Fondurile europene, baza dezvoltării turismului românesc

Cu ce vine în ajutorul autorităților și patronilor din turism proaspăta lege a turismului votată de Guvern?

”Nu știu dacă ne ajută cu prea mult în zona administrativă. Noi aici avea probleme din punct de vedere al infrastructurii, care n-a avut parte de investiții majore în ultimii 20-25 de ani, mai sincer de când au fost construite, din anii '70. Ne-am fi dorit un pic de mai multă atenție din partea Ministerului Turismului, având în vedere că avem stațiuni de interes național, să găsim niște programe comune prin care să menținem totul la un nivel funcțional, nu doar de la o primărie (Mangalia) de 40.000 de locuitori. Norocul nostru, astăzi, este cu accesarea fondurilor europene. Avem 21 de proiecte inclusiv în Mangalia, care are statut de stațiune balneo din 2014, din care 8 sunt deja semnate și finanțate”, a explicat Angelescu.

VIDEO 2 - Mangalia, Litoral 2019


Litoralul românesc, mai atractiv, mai pregătit

Având în vedere pregătirile extrem de intense pe care le-am monitorizat în stațiunile de pe Litoral, viceprimarul a simplificat prezentarea, explicând precis de ce ar trebui ca anul acesta turiștii români să prefere stațiunile de pe Litoralul românesc:

Turiștii pot veni cu încredere pe Litoralul românesc pentru că de acum au început să se vadă mai bine investițiile private în oferta de cazare și în oferta turistică din zonă. Așa cum toată lumea știe, zona de sud a Litoralului oferă mai multă verdeață, mai multă liniște și un turism de familie mai atrăgător decât în altă zonă a Litoralului românesc”, a mai precizat pentru DC News, viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu.

Spa Steaua de Mare, Litoral

Salon Spa, Steaua de Mare, Litoral

Citește și: 1 Mai - prețuri cluburi Mamaia. Chirieac: Poți să te îmbraci cum vrei, dacă dai 600 de euro pe o apă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel