Liga Studenților (LS IAȘI) se ceartă cu Teodorovici din cauza propunerilor recente

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Liga Studenților (LS IAȘI) îi cere demisia ministrului Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, și se opune propunerii acestuia de „a lega de glie" studenții, în sensul obligării acestora la a se angaja și a lucra în România câțiva ani după terminarea studiilor.

Solicitarea demisiei vine inclusiv în contextul în care Teodorovici dorește limitarea beneficiilor studenților la transportul pe calea ferată.

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, a lansat duminică propunerea ca studenții să fie obligați să lucreze în România după terminarea studiilor, motivând că statul ar investi „foarte mult" în tineri:

„De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii, nu cumva ar fi corect, din toate punctele de vedere, ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii? Nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc... (să muncească în afara ţării n.n.). Se dau acele credite, împrumuturi pe termen lung pentru studenţi. Şi poate ar trebui să punem asta în balanţă, nu cumva ar trebui ca după terminarea studiilor, statul, investind în tine, în facilităţi pe transport, în şcoală... Şi poate găsim scheme de finanţare să încurajăm studenţii să şi facă ce au de făcut şi mai bine."

Consultări privind limitarea beneficiilor pentru studenți la transportul pe calea ferată și la toate propunerile Executivului care îi privesc pe studenți

Silvian-Emanuel Man, președinte Liga Studenților (LS IAȘI) a reacționat vizavi de acest subiect.

„Domnul Teodorovici ori este prost consiliat, ori este deconectat cu totul de la realitate din moment ce își permite să lanseze în spațiul public propuneri nefondate și neargumentate, ba chiar total aberante. Tocmai idei și politici precum cele propuse de domnia sa alungă tinerii români din țară. Îi solicităm să fim invitați la consultările privind limitarea beneficiilor pentru studenți la transportul pe calea ferată și la toate propunerile Executivului care îi privesc pe studenți. Fenomenul de brain-drain poate fi stopat numai prin transformarea din temelie a arhitecturii birocratice a statului român, prin reducerea intervenționismului și tinderea spre un stat minimal, prin clasificarea reală a universităților și eliminarea statutului lor actual de instituții asistate social care inregimentează la cursuri cifre, nu oameni, precum și prin asumarea de către studenți a misiunii de a reașeza sistemul de învățământ în special, și țara, în general, în rosturile lor firești." a declarat Silvian-Emanuel Man, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel