Legile Justiției. Cupşa - Toader, atac: Este în afara acestor vremuri

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Deputatul PNL Ioan Cupşa susţine că lucrurile stau "mai mult decât prost" în România în ceea ce priveşte Justiţia.

"În ceea ce priveşte Justiţia, lucrurile stau mai mult decât prost în România. De mai bine de un an şi vreo două luni, PNL, alături de celelalte forţe din Opoziţie, se opune modificărilor arbitrare pe care şi le-au dorit cei de la PSD-ALDE şi, într-un final, le-au obţinut, modificarea arbitrară adusă legilor Justiţiei. De asemenea, Codul penal şi Codul de procedură penală, ca urmare a modificărilor pe care le-au făcut cei de la PSD-ALDE, s-au transformat într-un cod al penalilor şi un cod de procedură, de asemenea, pentru penali.

Este surprinzător cât de calm, cât de în afara acestor vremuri este actualul ministru (al Justiţiei - n.r.) care trece cu uşurinţă peste tot, trece peste criticile pe care noi le-am adus, trece peste criticile pe care i le-au adus cei de la GRECO, peste criticile pe care i le-au adus specialiştii din Comisia de la Veneţia. Acum este în concediu, după câte ştiu eu va fi în concediu toată această săptămână. Pe noi doar ne preocupă starea Justiţiei, felul în care se va înfăptui Justiţia în România, pe dânsul se pare că nu îl preocupă", a declarat Cupşa, la Palatul Parlamentului.

Moţiune simplă pe Justiţie - USR și PNL

"După cum ştiţi, pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluărilor. A venit astăzi vremea evaluării domnului ministru Tudorel Toader. După Ordonanţa odioasă 92/2018, care a bulversat, pur şi simplu, Parchetele, după toate nenorocirile pe care le-a făcut pe acest domeniu al Justiţiei, a venit momentul bilanţului şi depunem astăzi această moţiune simplă împotriva politicii sistematice de distrugere a Justiţiei dusă de acest ministru", a spus deputatul USR Stelian Ion.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a precizat că Biroul permanent va decide asupra dezbaterii acestei moţiuni simple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel