Legea referendumului, prima sarcină a parlamentarilor

referendum_2012_prezenta_judete_90626700
referendum_2012_prezenta_judete_90626700

Premierul Victor Ponta le-a transmis parlamentarilor USL ca în primele săptămâni ale sesiunii să adopte Legea referendumului, pentru că Traian Băsescu este obligat să o promulge. 

"Ştiţi că, în stilul deja tradiţional de sabotaj al domnului Băsescu, Legea cu referendumul, aşa cum a fost ea considerată constituţională de către Curtea Constituţională, e tot la dumneavostră. Deci asta înseamnă că în primele săptămâni trebuie să o adoptaţi din nou, să o trimiteţi a doua oară, şi din fericire a doua oară (Traian Băsescu, n.r.) nu mai are voie să o mai retrimită. În zece zile, dacă nu mă înşel, e obligat să o promulge şi în acest fel intră în vigoare termenul de un an în care de asemenea se şi aplică", a declarat premierul, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul a adăugat că proiectul pentru modificarea Constituției este unul viabil, iar referendumul în acest sens a propus să aib loc odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale. A menționat că momentul în care se va organiza va ține de decizia politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel