Lamantinii, pe cale de dispariție. Recordul anual de decese a fost depășit în 2021

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Lamantinii mor într-un ritm accelerat, anunță autoritățile de mediu din Florida.

Statul american Florida a înregistrat un număr record de decese survenite la lamantini în acest ani, spun autoritățile de mediu indicând că ar fi vorba despre foamete în rândul animalelor subacvatice. Cel puțin 841 de mamifere marine de acest fel au murit în apele statului american estic între 1 ianuarie și 2 iulie. Aceste cifre întrec recordul precedent stabilit în 2013, când 830 de lamantini și-au pierdut viața în urma expunerii la niște alge periculoase.

În acest an, biologii marini sunt de părere că pătura de iarbă de mare pe care se bazează lamantinii pentru mâncare se deteriorează din cauza poluării tot mai accentuate a apelor. Cea mai mare problemă este faptul că deșeurile ajung tot mai mult în căile marine ale Floridei, ceea ce aduce de la sine acumularea unor alge periculoase și pierderea ierbii de mare, transmite BBC.

Cel mai multe morți au loc iarna

Institutul de cercetare pentru viața sălbatică și marină al Floridei a transmis că cele mai multe morți au avut loc în timpul lunilor mai reci, când lamantinii au migrat în laguna Râului Indian, unde cea mai mare parte din alimentația lor a murit. În timp ce temperaturile au început să crească, iar animalele au început să se disperseze de-a lungul coastei Atlanticului, bărcile au început să omoare mai mulți lamantini decât foametea, arată datele oficiale.

Astfel, cel puțin 63 de lamantini, cunoscuți sub numele de vaci de mare, au fost loviți și uciși de bărci în acest an. Aceste contuzii „continuă să fie recunoscute drept o îngrijorare pentru populația de lamantini”, a mai adăugat institutul de cercetare. Guvernul federal al Statelor Unite a schimbat statusul de conservare al lamantinilor în 2017, de la „în pericol” la „amenințate”, însă este nevoie de un grad de protecție mai mare asupra acestor mamifere marine.

În jur de 6.300 de lamantini trăiesc în acest moment în apele Floridei, mai spune guvernul federal. Aceste animale mari și care se deplasează agale au devenit o mascotă oficială a statului. În 2016, 300 de lamantini și-au pierdut viața, iar în 2018 acest număr a depășit 450, de două ori mai puțin decât anul 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel