La Paris s-au înregistrat peste 42 de grade Celsius, record absolut de căldură

La Paris s-au înregistrat joi 42,4 grade Celsius, măsurate la ora 15:20 (13:20 GMT) la staţia meteo Paris-Montsouris, valori care au doborât recordul istoric de căldură stabilit în urmă cu 70 de ani, a precizat pentru AFP Météo-France. 

Recordul de căldură fusese doborât încă din timpul după-amiezii, când au fost consemnate 41 de grade Celsius, iar temperatura ar putea creşte în continuare pe parcursul serii. Serviciile de meteorologie preconizează chiar 43 de grade Celsius în regiunea pariziană pentru joi, momentul de apogeu al valului de căldură care s-a abătut asupra Franţei începând de luni.

De la începutul măsurătorilor meteorologice, în 1873, capitala a depăşit pragul de 40 de grade Celsius o singură dată, pe 28 iulie 1947, când s-au înregistrat 40,4 grade. Noaptea de miercuri spre joi a fost deja excepţional de călduroasă în capitala franceză: mercurul termometrelor nu a coborât sub 25 de grade Celsius la Paris-Montsouris, a treia cea mai călduroasă noapte înregistrată la această staţie de referinţă după două nopţi din august 2003. La o altă staţie, Hospital Lariboisiere, temperatura minimă a fost de 28,3 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel