La Galați, 40 de microbuze electrice pentru elevi

La nivelul județului  Galați  se vor achiziționa un număr de  40 de microbuze școlare electrice pentru 40 de localități, anunță Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.  

"Vom achiziționa microbuze școlare electrice pentru 40 de localități din mediul rural, acolo unde peste 9000 de elevi au nevoie de transport.

De asemenea, în condițiile prețurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din județ, la care se adaugă și costurile mai mici de întreținere", precizează Costel Fotea.

"Mai mult, un transport ecologic înseamnă și un aer mai puțin poluat, precum și un mediu mai curat.

Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul “Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride și GNC”, iar pentru stațiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanțare.

Valoarea totală a acestei investiții este de 50 de milioane de lei, cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu", a arătat liderul CJ Galați.

Vezi și: La Galați, asocieri de firme în cursa pentru realizarea  studiului de fezabilitate pentru construirea aeroportului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel