La Galați, asocieri de firme în cursa pentru realizarea  studiului de fezabilitate pentru construirea aeroportului

Facem noi pași pentru ca unul dintre cele mai mari și mai importante proiecte de dezvoltare a zonei Galați-Brăila și nu numai să devină realitate, precizează Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați.

Au fost depuse două oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv pentru studiul de obstacolare, studiul arheologic, studiile de teren și de mediu sau diverse expertize si soluții tehnice privind funcțiunile aeroportului. Cele două oferte înseamnă 22 de firme înscrise la această licitație, fie în asociere, fie ca subcontractanți pentru cei doi ofertanți.

Urmează acum o perioadă de evaluare și analiză a ofertelor, după care, dacă toate condițiile impuse vor fi îndeplinite, vom avea o firmă care, în mai puțin de un an, trebuie să ne spună cum va arata aeroportul de la Galați, inclusiv cu terminal cargo pentru transportul mărfurilor.

Pentru această investiție, care este prinsă în Master Planul General de Transport al României, avem și sprijinul specialiștilor de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România.

Pentru construirea unui aeroport care să deservească această zonă a țării, lucrăm împreună cu ai noștri colegi de la Consiliul Județean Brăila, având deja semnat un parteneriat în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel