Kovesi, la Parchetul European, cu 18 dosare penale. Chirieac: Interes superior. Cine îi asigură spatele

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European în ciuda faptului că sunt deschise 18 dosare penale pe numele fostei șefe DNA. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația.

Întrebat dacă este întâmplător faptul că apar aceste dosare pe numele Laurei Codruța Kovesi într-un moment extrem de important pentru fosta șefă DNA, și anume candidatura pentru funcția de procuror-șef la Parchetul European, Bogdan Chirieac susține că aceste dosare nu sunt făcute recent, însă Laura Codruța Kovesi este susținută de la Berlin, fiind la mijloc un interes superior.

Dosarele penale nu au fost făcute ieri, ci făcute de mai multă vreme, de anul trecut, de când s-a mai eliberat sistemul de justiție. Cu toate acestea, în ciuda atrocității, pentru că pentru multe din aceste lucruri există dovezi audio-video, există un interes, iar în alegerea domniei sale nu se va ține seama de nimic. În acest moment Occidentul, Comisia Europeană nu ține seama de gravele încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale în România, de la protocoale la completul de judecată ilegal constituit.

Există un interes superior ce ține de geostrategie, interese politice uriașe în domeniul energetic: relația Germania  - Rusia, a doua conductă prin Marea Baltică și cumva blocarea resurselor din Marea Neagră, care ar oferi măcar Europei de Est mai multă independență energetică și independență față de Rusia. Cineva are interes să experimenteze la nivelul Europei de Est dezastrul din România. România are nevoie de un deceniu, dacă se responsabilizează președintele țării și Guvernul, deci dacă se lucrează umăr la umăr..", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, prezentat de Violeta Romanescu, la România TV.

Chirieac a continuat: Suntem în campanie electorală. Germania și Rusia care doresc acest experiment din Europa de Est, cred că îl preferă pe Iohannis încă 5 ani la Cotroceni. În partea cealaltă nu știu ce fac Statele Unite. Mie mi se par suspect de tăcute, mai ales că Europa de Est importă gaze lichefiate din SUA. Așa le-a cerut Trump, tocmai pentru a deveni independent energetic față de Rusia. În această zonă, cum ai putut să prăbușești România? Cu DNA și Laura Codruța Kovesi. Teribil experiment. Dânsa, ca personalitate, intră în istorie. Un singur om a zdrobit o țară

Kovesi - spatele asigurat de Germania

"'Un singur om cu un spate foarte puternic"', a adăugat Violeta Romanescu.

Acel spate îl va asigura Germania și în continuare pentru ansamblul Europei de Est. Unii s-au ferit. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avut o declarație faimoasă acum doi ani: Refuz să transform Ungaria în România. A și dat azil politic, aberant, la doi deputați UDMR condamnați de DNA și sunt bine mersi în Ungaria, deși suntem membri în Uniunea Europeană. Dânsul a spus: Nu vi-i dau. Nu veți face acest experiment în Ungaria.

Poate să i se facă 1000 de dosare doamnei Kovesi. Dacă la Berlin s-a luat decizia ca dânsa să fie procuror european, dânsa va fi, a continuat analistul politic.

Vezi și: Toader, scrisoare trimisă către toți miniștrii Justiției din UE despre Kovesi - Documentul

Terheș: Kovesi, subiect în 18 dosare penale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel