Klaus Iohannis, întâlnire cu Victoria Nuland la Cotroceni. Ce spune Bogdan Chirieac

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni cu Victoria Nuland, adjunctul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, ocazie cu care șeful statului a afirmat că de la ultima vizită a acesteia unele lucruri s-au schimbat în bine, altele mai puțin. Analistul Bogdan Chirieac apreciază că vizita oficialului american este "determinantă" pentru România în următorul an.

"Este o plăcere să vă primesc. A trecut exact un an de când ne-am întâlnit în același loc. Unele lucruri s-au schimbat în bine, altele mai puțin și mă bucur că avem oportunitatea să discutăm unele dintre aceste lucruri", a spus șeful statului, în debutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

La rândul său, oficialul american a arătat că vizita sa în România este un prilej de a sublinia că cele două țări sunt buni aliați.

"A fost o zi bună, cu multe progrese", a spus Nuland.

La întâlnire au participat și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, și consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Leonard Orban, Andrei Muraru și Ion Oprișor.

Ce spune Bogdan Chirieac

Referitor la această vizită, analistul politic Bogdan Chirieac, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, a comentat: "Cred că este determinantă această vizită pentru ce se va întâmpla cu țara noastră în următorul an. Acum un an și jumătate, d-na Nuland a vorbit despre campania împotriva corupției în Europa de Est. Dânsa a acuzat faptul că Ucraina a pierdut Crimeea din cauza corupției. Acum nu știu dacă este așa, dar asta a fost estimarea americană. Și din acel moment lupta împotriva corupției a primit un ajutor extraordinar din partea Statelor Unite. Sigur că lucrul acesta s-a întâmplat în România, în alte state din Est nu s-a trecut la acest lucru de maniera în care a făcut-o țara noastră. Din acest punct de vedere, vizita d-nei Nuland va fi determinantă pentru țara noastră în următorul an", a afirmat Bogdan Chirieac.

Întrebat și despre întâlnirea informală a oficialului american cu premierul Dacian Cioloș, duminică seară, de la care nu au apărut însă foarte multe detalii, analistul politic a precizat: "Probabil că Republica Moldova a fost importantă, probabil că lupta împotriva corupției a fost importantă, despre întărirea statului de drept. Mi-e teamă că investiții americane în România nu vor fi în continuare. Mai departe, vom afla care a fost topica întâlnirii, fiindcă există Departamentul de Stat care e mult mai transparent decât actualul guvern al României, poate și dl Cioloș va face o conferință de presă, vom mai afla de la Cotroceni, dar fundamental aici sunt lucrurile: conflictele din zonă - Rusia, Ucraina, Republica Moldova -, lupta împotriva corupției. Despre bani, mai nimic", a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel